Gerek Bloomberg Haber Ajansı gerekse Alman Deutche Welle ve Die Welt medya kuruluşları 2014 yazı için Yunanistan’da yapılan rezervasyonlarda müthiş bir artış yaşanacağını yazarken “ülkenin geçmişteki turizm gücüne yeniden kavuşacağını” kaydediyor.
Bloomberg Haber Ajansı Yunan Turizm Şirketleri (SETE) Başkanı Adnreas Andreadis’in değerlendirmelerine dayandırdığı haberinde “öngörüler bu yıl Yunanistan’a gelecek turist sayısının 18,5 milyonu geçeceğini gösteriyor. Bu rakam geçen yıl 17,9 milyonu bulmuştu” ifadelerine yer verdi.
Bu rakam devlet için 13 milyar euro gelir anlamına geliyor.
SETE Başkanı hedefin 2021 yılına kadar ülkeye gelecek turist sayısının 24 milyona çıkartılması olduğunu ifade ederken, bunun gerçekleşmesi durumunda 300 bin yeni iş kadrosu açılacağını vurguladı.
Alman Deutche Welle ise dünkü haberinde bu yaz Yunanistan için yapılan rezervasyonlarda büyük artış yaşandığını kaydetti.
GfK şirketinin yaptığı araştırmaya dayandırılan habere göre 2013 yılına kıyasla bu yıl yapılan rezervasyonlarda %52 gibi büyük bir artış yaşandığı belirtilirken “2014 yılında Yunanistan güçlü bir geri dönüşe hazırlanıyor” yorumu yapıldı.
Die Welt gazetesi de benzer değerlendirmelere yer verdiği haberinde “Talep o kadar çok ki, turistler Yunanistan’da yatak bulmak için acele etmeli” yorumuna yer verildi