Yoklama tam çıkınca alkış koptu!

Bahar tatilini fırsat bilen Sabancı Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü öğrencileri, Fethiye’de düzenledikleri dalışlı mavi turda büyük bir kaza atlattı. Mermaid Dalış Merkezi’nin geçen yıl denize indirdiği 24 metrelik tekneyle Afkule dalış noktasına giden 71 öğrenci bir anda derinliklere gömülen tekneden yüzerek kayalıklara çıkmayı başardı.

‘Titanik gibi battı’

O anları Milliyet’e anlatan Sabancı Üniversitesi Sualtı Sporları Kulübü Başkanı Onur Cengiz, “Çok bozuk bir hava yoktu ama tipik Fethiye çalkantısı vardı. Afkule dalış noktasına 20 dakikada ulaştık. Başka bir yere gitmeyi planladık ve çapayı çekmeye başladığımızda teknenin kıç(arka) tarafının sulara gömüldüğünü hissettik. Hepimiz baş tarafa toplanarak dengeyi sağlamak istedik. Titanik’te olduğu gibi ne olduğunu anlayamadığımız bir anda teknenin arka tarafı iyice eğim aldı. Eğitmenler ve tekne personeli bağırarak herkesi baş tarafa topladı. Bu sırada camların patladığını Hümayun Mesutoğlu’nun tekneyi terk etmeyin direktifi başka bir kazanın olmasını engelledi” dedi. Öğrencilerden Sinem Kurnaz ise, herkesin kurtulmasından sonra yaşanan sevinci şöyle anlattı;

“Tekne, 1-2 dakika içinde gözle görünür şekilde eğim aldı ve battı. Hepimiz yüzmeye başladık. Panik atak geçiren ya da çok korkan arkadaşlarımı teselli ederek, kayalıklara çıkmalarına yardım ettim. Soğukkanlılığı koruyarak kayalıklara en son ben çıktım. Aldığımız eğitim çok faydalı oldu. Kurtardığımız bir telefondaki listeden yoklama yaptık. Herkesin kurtulduğunu anlayınca büyük bir alkış koptu.”

Gezi sorumlusu Batuhan Sever de, “Malzemelerle ilgileniyordum, ‘çabuk baş tarafa koşun’ seslerini duydum. Kısa sürede su tekneye doldu. Kayalıklara yüzmeye başladık. Birbirimize yardım ederek kayalara çıktık. Yüzen minderlerin üzerinde telefonlar sayesinde kazayı haber verdik” dedi. Onur Cengiz, “Elbette korktuk. Ama paniği kontrol altında tutmayı başardık. 71 kişiyi sağ salim karaya çıkartmanın gururunu yaşıyoruz. Aldığımız eğitimile hayatta kaldık” açıklamasında bulundu.

‘Sigorta karar verecek’

Teknenin sahibi Hümayun Mesutoğlu ise, “Tekne Türkiye’nin en yeni dalış teknesi. Neden battığını henüz bilmiyoruz. Belgelerimiz tam. Gençlerin zararları karşılanacak. 50 metre derinlikteki teknenin çıkartılıp çıkartılmayacağına sigorta şirketi karar verecek” diye konuştu.

Gökhan Karakaş {Milliyet}

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !