VERGİ MERKEZİNİ ANTALYA'YA TASİYAN TURİZMCİYE SU BEDAVA!

08 Nisan 2015 Çarşamba

– Başkan Türel, turizm kenti Antalya nın turizm sektöründen düşük gelir vergisi ve yerel yönetim katkısı aldığını belirterek, turizmcileri vergi dairelerini Antalya ya taşımaya davet etti.

Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) yetkilileri ile iyi niyetli görüşmelerinin olduğu aktaran Türel şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi Büyükşehir Belediyesi küçük ve büyük çaplı tüm turistik tesislerin, her türlü alt yapı ihtiyacını gidermekte, çöp toplama, temizlik, peyzaj çalışmaları, arıtma ve kanalizasyon gibi çok önemli yatırımlarını gerçekleştirmektedir. Sadece 2015 yılı içinde, turizm bölgelerinde yapmış olduğumuz alt yapı yatırım miktarı, 150 milyon Türk Lirası nı aşmıştır. Büyükşehir Belediyesi nin turizm bölgelerinde yaptığı temizlik, çöp toplama ve peyzaj çalışmaları gibi bir takım harcamalar ise bu fiyata dahil değildir. Belediyemiz turizme bu kadar önemli bir kaynak ayırıp destek veriyorken; turistik tesislerin önemli bir bölümümün vergi merkezlerinin Antalya dışında olması, yerel yönetim paylarının da İstanbul ve Ankara ya ödenmesi anlamına geliyor.” dedi.

AKTOB a üye 5 yıldızlı yaklaşık 248 otelin yalnızca 97 sinin Antalya Vergi Daireleri ne mükellefiyeti bulunduğunu belirten Türel;” Antalya da hizmet veren otellerin yüzde 61 i Antalya dışındaki vergi merkezlerine bağlıyken Antalya Büyükşehir Belediyesi, ciddi bir kaynak kaybı yaşıyor ” .” şeklinde konuştu.

Hedef Antalya nın vergi kaybının giderilmesi

Belediyenin turistik tesislerden elde edebileceği tek gelir kaynağının su fiyatları ve çevre temizlik vergisi olduğunu belirten Türel, “AKTOB çözüm ortağımız olan bir sivil toplum örgütü için birçok projeyi ortaklaşa yapıyoruz. AKTOB yetkilileri ile yaptığımız görüşmede kendilerine bir teklif sunduk. Antalya nın dışındaki vergi merkezlerine bağlı olan otellerin vergi merkezlerini Antalya ya taşımaları çağrısında bulunmalarını özellikle ilettik. Bunun bir kampanyaya dönüşmesi için biz de, Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Eğer turistik tesislerin kentimiz dışındaki vergi merkezlerinin Antalya ya gelmesi dahilinde turistik tesislere gerekirse ücretsiz su vermeyi teklif ettik. ” diye konuştu.

Kaynak: turizmhaberleri.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !