Van Gölü’nde Araştırma Yapmak İçin Eğitim Alıyorlar

Sıtkı Yıldız – Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi’nce hazırlanan program kapsamında, Van Gölü’nde araştırma yapacak öğrencilere dalgıçlık ve yüzme eğitimi veriliyor.

Başta Van Gölü olmak üzere bölgede bulunan su kaynakları ve su ürünleri üzerine araştırma yapan YYÜ Su Ürünleri Fakültesi, hazırladığı programla Van Gölü’nü keşfetmek isteyen öğrencilere yeni ufuklar açıyor.

YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mahmut Elp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van Gölü’nde araştırma yapmak isteyen öğrencilerin dalgıçlık ve yüzme eğitimi kurslarına katılımını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Öğrencilerin fakülteden mezun oldukları zaman istedikleri gibi araştırma yapmalarına imkan tanıdıklarını kaydeden Elp, Edremit ilçesindeki Su Sporları Merkezi’nde 10 öğrenciye eğitim verdiklerini ifade etti.

Elp, öğrencilere dalgıçlık konusunda tüplü ve tüpsüz dalış eğitimi verildiğini belirterek, “Aynı zamanda bu bir sosyal faaliyet olarak da organize ediliyor. Tüplü dalış eğitimi alan öğrenciler, gelecekte gölde yapacakları araştırmaları rahatlıkla uygulayabilecek” dedi.

Fakültenin de yapacağı araştırmalar için altyapı oluşturduklarını ifade eden Elp, başta Van Gölü olmak üzere bölgedeki su kaynaklarını en ince ayrıntısına kadar araştırıp gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini ve bu kapsamda faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü’nde okuyan Marşuk Kaplan ise suyun hayatla başladığını,hayatla devam ettiğini belirterek, “Fakülteden mezun olduktan sonra Van Gölü ve diğer su kaynaklarında araştırma yapmak istiyorum. Bununla ilgili de projem var. Amacım bu yönde belli bir seviyeye ulaşmak” diye konuştu.

Kaynak: Haberciniz / AA

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !