ULUSLARARASİ 3.YAS BAHARİ TURİZMİ VE DİNAMİKLERİ KONGRESİ…

07 Ekim 2014 Salı

SİNAN İBİŞ
Medikal Turizm Derneği Başkanı
Flavius Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Yaşlılar İçin Elele…
Dünyada yaşlanma hızının ve nüfusunun giderek artması karşısında uluslararası kuruluşlar, ülkeler, hükümetler çözüm arayışlarını artırmışlardır. Ancak oluşturulan politikalar ve çözüm modelleri maalesef yaşlanmanın ihtiyaçlarını karşılar nitelikte değildir. Yaşlılığın ihtiyaçları ile oluşturulan çözümlerin birbirlerini karşılama oranları arasında fark giderek açılmakta ve ihtiyaçlar her geçen gün daha karşılanamaz problemler yumağına dönüşmektedir.

Genç nüfusa sahip ülkemizde genç ve yaşlı oranı yaşlılık lehine artış göstererek; yaşlılık nüfusu yüksek ülkeler sıralamasında yer almaya başlamıştır. Bu demek ki yakın gelecekte Türkiye de yaşlı ülkelerden birisi olacaktır.

Gerek ülkesel yaşlanma konusundaki politikaların ve çözümlerin üretilmesi konusunda devlet, üniversite, sivil toplum ve özel sektör kuruluşlarının el ele vererek çalışmasına ihtiyaç vardır.

Diğer yandan özellikle AB ülkeleri başta olmak üzere, dünyadaki yaşlanma ihtiyaçlarının karşılanmasında ülkemizin insan gücü ve bölgesel özellikleri de fırsatlar yaratmaktadır.

Yaşlılıkla ilgili ülkemizdeki potansiyel dinamiklerin harekete geçirilmesine yönelik olarak; 2013 yılında gerçekleştirdiğimiz Yaşlı Bakımı Turizmi Kongresi ve 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz Yaşlı Bakımında Sürdürülebilir Politikalar ve Stratejiler Projelerinden sonra 3.adım olarak yaşlılık sektörünün harekete geçirilmesine önayak olacak Uluslararası 3.Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresinin gerçekleştirilmesi için çalışıyoruz.

Medikal Turizm Derneği Başkanı Uzm.Dr.Sinan İbiş tarafından Başbakanlık, T.C.Cumhurbaşkanlığı, Tanıtma Fonu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Anadolu Ajansı, Microsoft, Samsung, Ankara Ticaret Odası ve Flavius Antiaging Merkezleri destekleriyle organize edilen Uluslararası 3.Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi 4-5 Kasım 2014 tarihlerinde Ankara da Rixos Otel de gerçekleştirilecek.
Program detaylarını www.yaslibakimiturizmi.org adresinden görebilirsiniz.

İnsanlarımızın geleceğinin inşa edilmesinde birlikte çalışacağımız kongremizde dünyadan yaşlı bakımı endüstrisinde rol sahibi kişiler misafir edilecek ve deneyimleri dinlenecek.

Günümüzün yaşlıları ve geleceğin yaşlılarına sağlıklı, konforlu bir yaşam sunacak kongremize tüm vatandaşlarımızın el ve gönül vermesi insanlığımızın yüce vazifelerindendir.

Kaynak: turizmhaberleri.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !