10 Mart 2015 Salı
– Ankara’daki görüşme iki Bakan ve heyetleri arasında gerçekleşti. Bakan Ömer Çelik görüşme öncesinde, Türkiye’nin turizmdeki çalışmalarından KKTC’nin de yararlanması konusunu değerlendireceklerini kaydetti.
Bakan Ömer Çelik toplantı ile ilgili şu açıklamada bulundu:
“Bugün Sayın Bakanımızı ve çok değerli heyetini misafir ediyoruz. Şimdi aramızda kendi Bakanlıklarımızı ilgilendiren konuları paylaşacağız. Kuşkusuz zaten kültürel konuları sürekli olarak görüşüyoruz ama acil konumuz TURİZM. Türkiye’nin turizmle ilgili aldığı tedbirler var. Biz Türkiye’nin turizm potansiyelinden her zaman Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin de faydalanmasını gözetiyoruz.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile bu bağlamda bu yeni dönem için ne yapabiliriz, ne tür işbirlikleri geliştirebiliriz konularını kendi aramızda konuşacağız. Sayın Bakanımızın heyetinde ilgili arkadaşlarımız da var zaten. İnşallah konuştuktan sonra gerekli bir takım kararlar alırsak sizlere açıklama yaparız.
Bakan Serdar Denktaş da, Türkiye’nin çok iyi bir tanıtım ağı olduğunu belirtti ve şunları söyledi:
“Giderek gelişen bir turizm sektörümüz var. Bunun devamı için Türkiye ile birlikte ne yapabiliriz, muhteşem bir tanıtım ayağı var Türkiye’nin, bundan Kuzey Kıbrıs Pazarı için de ne yapabilir ve en önemlisi ‘Türkiye’den daha çok turisti Kıbrıs’a nasıl çekebiliriz? konusunu görüşeceği. Güzel kararlarla buradan ayrılacağımızdan da eminim. ” dedi.
Kaynak: turizmhaberleri.com