Ruble değer kaybediyor, Ruslar erken rezervasyona hücum ediyor

TürkRus.com’un Vedomosti gazetesinden aktardığı habere göre, Rusya’da turistler artık tatile çıkmaya son anda karar vermiyor. Rusların çoğu şimdiden eylül, ekim hatta önümüzdeki yılbaşı için tur paketi satın alıyor.

Rusya’da tatil planı olan kişilerin, dolar ve euro karşısında değer kaybeden rublelerini elden çıkarmak ve yüzde 30’u bulan erken rezervasyon indirimlerinden yararlanmak için şimdiden önümüzdeki yaz, sonbahar hatta kış dönemi için tur paketi satın almaya başladığına dikkat çeken sektör temsilcileri, rezervasyon ve satışlarda Türkiye’nin şimdiden rekor kırdığı bilgisini verdi.

Birinci sıradaki Türkiye’nin dışında Yunanistan, İtalya gibi destinasyonlara da Rusyalı turistlerin erken tur paketi satın alımına yöneldiği belirtiliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği yöneticilerinden Mayya Lomidze, “Rublenin değer kaybı turistleri yaz tatili planlarını erken yapmaya itti. İleride daha fazla para ödememek için şimdiden ön ödeme yaparak tur paketi satın alıyorlar” dedi.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !