Palmarina, ‘kapalı devre’ el değiştirdi

Avrupa’nın en lüks marinaları arasında gösterilen Palmarina’nın, Bodrum Yalıkavak Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından satın alındığı öğrenildi.

Bugüne kadar marinanın işletmeciliğini üstlenen şirket, satış ve devir işlemlerinin tamamlanmasından sonra Palmarina adını Yalıkavak Marina olarak değiştirdi.

Palmarina’nın Bodrum Yalıkavak Turizm İşletmeleri A.Ş.’ye satıldığını Deniz Haber Ajansı duyurdu.

Aslında bu satış işlemi ile marina “yabancıya” da gitmemiş oldu. Zira Genel Müdürlüğünü Tolga Ağar’ın yaptığı Bodrum Yalıkavak Turizm İşletmeleri, Palmarina’nın işletmeciliğini yürütüyordu.

KAMHİ’DEN MANSİMOV’A GEÇTİ

Yalıkavak’taki marinayı hayata geçiren kişi Cefi Kamhi idi. Ancak Milli Emlak’tan 49 yıllığına kiraladığı Port Bodrum Yalıkavak Marina’yı finansal sıkıntıya girince 2011 yılında Azeri işadamı Mübariz Mansimov’a satmıştı.

Palmali Grup tarafından 42 milyon dolara satın alınan marina, süper ve ultra lüks yatlara ayrıcalıklı hizmet sunabilmek için büyük bir restorasyon geçirdi. Lüks mağazalar, gurme restoranlar ve eğlence alanları ile göz kamaştıran bir yapıya kavuştu.

SATIŞ SÖYLENTİLERİ 2015’TE BAŞLADI

Süper Yat Marinaları kategorisinde İngiliz The Yacht Harbour Association (TYHA) tarafından 2018 Altın Çıpa Öülü kazanan 5 Altın Çıpa sertifikasına sahip Palmarina hakkında ilk satış söylentileri 2015 yılında çıktı.

Mansimov’un geri çekildiği ve marinayı Azeri asıllı Rus işadamı Lukoil’in Başkanı Vagit Alekperov’un aldığı iddiaları ortaya atıldı. Hatta Azerbeycan devlet şirketi, enerji devi Socar’ın da marinaya ortak olduğu ileri sürüldü.

Bu konuda o günlerde hiçbir resmi açıklama yapılmadı. Aradan bir süre geçince Mübariz Mansimov’un tekrar “işlerinin başına döndüğü” haberleri yayıldı.

Süreç içinde ortaya atılan iddiaların hiçbiri ne doğrulandı, ne yalanlandı. Ama bu “gel-git”lerin yaşandığı dönemlerin tamamında Palmarina’nın yönetimi Bodrum Yalıkavak Turizm İşletmeleri A.Ş.’deydi.

Gelen son haber, “işletmeci” şirketin artık marinanın “sahibi” olduğunu gösteriyor.

Kaynak: TurkSail / Deniz Haber Ajansı

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !