MITT’de bu konuşuluyor: Natalia Tour acente komisyonlarını düşürdü

Eda Özsoy – Turizm Güncel – Moskova

Toplam operasyonunun yüzde 80’i Avrupa destinasyonu olan ve Avrupa’da özellikle İspanya ve İtalya’da lider durumda olan tur operatörlerinden biri olan Natalia Tour, MITT Moskova fuarından bir gün önce acentelere yaptığı açıklamayla herkesi şok etti.

Bu yılki yaz döneminde Avrupa destinasyonlarında yaşanan düşüş sonrasında bir takım önlemler alan Natalia Tour, bütün piyasaya uyguladığı acente uygulamasını düşürdü. Şirket, bu kararını acentelere
yazılı bir metinle duyurdu. Buna göre, şirket bütün aracı acentelerin kontratlarını iptal etti.

Bazı frenchise ofislerini kapattı. Bütün acentelerin bonus programlarını ve marketing uygulamalarını iptal etti. Mümkün olabildiğince her destinasyonda kapasite indirimine gitti. Şirketin, Ukrayna’dan Avrupa çıkışlı operasyonları şu anda netlik kazanmadı. Bu durumun Rusya pazarındaki dengeleri değiştirebileceği konuşuluyor.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !