Mersin Marina Yelken ve Yat Kulübü tarafından düzenlenen, Türkiye’nin Doğu Akdeniz kıyılarında yapılan ilk yat yarışı 2-3 Haziran tarihleri arasında gerçekleşti.
Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü ve TYF İl Temsilciliği işbirliğinde Mersin Marina Kupası adıyla düzenlenen ve iki gün devam eden etkinliğe 10 tekne katıldı.
Mersin Marina’nın hem ev sahibi hem de ana sponsoru olduğu etkinlik, Türkiye’nin Doğu Akdeniz sahillerinde yapılan ilk yat yarışı olma özelliği taşıyor. Dolayısıyla Mersin Marina Kupası bölgeye yeni bir heyecan kazandırdı.
İki günde üç yarış olarak planlanan etkinliğin açılış yarışında startı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan verdi. 3 Divizyonda 10 teknenin katıldığı mücadelede deneyimli ekiplerle birlikte ilk kez yat yarışına katılan azimli ve hevesli yelkenciler de yer aldı.
Can Giray başkanlığındaki Yarış Komitesi, 140-200 derecelerden esen ve 7-12 knot arasında değişen rüzgarla iki günde hedeflediği 3 yarışın tamamını gerçekleştirdi.
Mersin Marina açıklarında kurulan parkurda ilk gün ekipler orsa, apaz ve pupadan oluşan üçgen rotalı iki karşılaşmada mücadele etti. İkinci gün aynı rotada tek yarış yapıldı.
ÖDÜL TÖRENİ MERSİN MARİNA’DA DÜZENLENDİ
Mersin Marina Kupası’nda Divizyon 1’de Oytun Çalışlar dümenciliğindeki Mersin Yelken Akademisi, Divizyon 2’de Derya Yalgın yönetimindeki Andor, Divizyon 3’te Ersin İlkirlioğlu liderliğindeki Rosita birincilik elde etti. Dereceye giren ekiplere kupaları Mersin Marina’da düzenlenen törenle verildi.
Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın parkur çevresinde güvenlik önlemi aldığı etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Mersin Deniz Ticaret Odası da destekçi oldu.
Mersin Marina Yelken ve Yat Kulübü, ilki düzenlenen ve bölgedeki yatçılar arasında heyecan uyandıran etkinliği sürdürerek gelenekselleşmesini sağlamayı ve Mersin’e bir marka değeri kazandırmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda gelecek yıllarda diğer kentlerden ve yabancı ülkelerden ekiplerin katılımının sağlanması planlanıyor.
MERSİN MARİNA KUPASI SONUÇLARI
2-3 Haziran 2018 / Mersin
DİVİZYON 1
1. Mersin Yelken Akademisi (Oytun Çalışlar)
2. Hotter (Mert Pozcu)
3. Mersin Yelken Akademisi 2 (Fırat Kırdı)
DİVİZYON 2
1. Andor (Derya Yalgın)
2. Efe Aras (Hakan Uysal)
3. Bukle (Buğra Refa Sakınç)
DİVİZYON 3
1. Rosita (Ersin İlkirlioğlu)
2. Mersin Rota (Feridun Çatıkkaş)
3. Afilli (Nazım Önal)
4. Adanur 2 (Alper Şahinoğlu)
Kaynak: TurkSail