Türk ve yabancı yatçılar tarafından her yıl büyük ilgi gören Marmaris Uluslararası Yarış Haftası (MIRW) 28 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında yapılacak.
Organizasyon Komitesi, bu yıl için iddialı bazı değişikliklere hazırlanıyor. Tekneler iki ana gruba ayrılacak ve ayrı bir yarış yönetim kadrosu ile farklı rotalarda yarışacaklar.
Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından düzenlenen ve yıllardır yat sınıfında Türkiye’nin en yüksek katılım sayısına ulaşılan etkinliği olan Marmaris Uluslararası Yarış Haftası (Marmaris International Race Week-MIRW), 28’inci yılında konuklarını 28 Ekim-3 Kasım günleri ağırlayacak.
Hazırlıklarını büyük bir heyecanla sürdüren MIRW Organizasyon Komitesi, yarışçıları da heyecanlandıracak ve bazı değişikliklere imza attı.
MIYC’IN 3 BAŞKANI BİR ARADA
Farklı dönemlerde MIYC Başkanlığı yapan üç isim, Cem Tekdağ,
İskender Akbaş ve İhsan Kalaycı… Aralarında ayrı gayrı yok ve
daha da önemlisi, etkinliklerinin daha canlı ve heyecanlı
olabilmesi için sık sık bir araya gelerek fikir alış-verişi yapıyorlar.
İKİ PARKURDA İKİ YARIŞ KOMİTESİ GÖREV YAPACAK
Yat sınıfında Türkiye’de bir ilk olacak bu değişikliğe göre filo iki ana gruba ayrılacak ve farklı parkurlarda, farklı yarış yönetim kadroları ile yarıştırılacak.
Etkinliğin ilk üç gününde ikişer olmak üzere hafta boyunca 8 yarış yapılması hedefleniyor. Dördüncü gün filo hep birlikte “MIYC Klasik Rota” olarak adlandırılan coğrafi parkurda mücadele edecek.
MIYC yönetimi, yarışçılar açısından daha adil olması ve katılımcılara daha yüksek rekabet ortamı sunabilmek düşüncesi ile bu değişikliği yapmaya karar verdiklerini belirttiler.
2017 yılına ait Yarış İlanı ve diğer ayrıntılar henüz yayınlanmadı. Yayınlandığında onları da paylaşacağız.
28. MARMARİS ULUSLARARASI
YARIŞ HAFTASI PROGRAMI
28 Ekim-3 Kasım 2017
28 Ekim Cumartesi
10.00-18.00: Kayıt işlemleri (MIYC Ofis)
29 Ekim Pazar
09.30-12.00: Kayıt işlemleri (MIYC Ofis)
14.00-15.30: Yarış Evrakları Dağıtımı (MIYC Ofis)
15.30-16.30: Kaptan Brifingi (Netsel MIRW Etkinlik Alanı)
19.30-21.00: Açılış Kokteyli (Netsel MIRW Etkinlik Alanı)
30 Ekim Pazartesi
– 1. ve 2. Yarış (Netsel Marina Günü)
20.00-24.00: Yemek ve ilk gün ödül töreni (Netsel MIRW Etkinlik Alanı)
31 Ekim Salı
– 3. ve 4. Yarış
20.00-24.00: Kokteyl ve 2. gün ödül töreni (Netsel MIRW Etkinlik Alanı)
1 Kasım Çarşamba
– 5. ve 6. Yarış
20.00-24.00: Kokteyl ve 3. gün ödül töreni (Netsel MIRW Etkinlik Alanı)
2 Kasım Perşembe
– 7. Yarış – (Coğrafi Rota)
– Akşam ektinlik programı yok (serbest gece)
3 Kasım Cuma
– 8. Yarış (ERGO Günü)
20.00-24.00: Kapanış Yemeği ve ödül töreni (Netsel MIRW Etkinlik Alanı)
MIRW Web Sayfası>>
Online Kayıt Formu >>
Kaynak: TurkSail