KONUT ALANA OTURMA İZNİ VEREN ÜLKE SAYISI ARTIYOR

Aralarında İspanya, Portekiz, Yunanistan ve İngiltere’nin de olduğu AB üyesi ülkelerde de uygulanan, ekonomik krizde konut satışından gelir sağlamak amacıyla ev alana oturma izni sistemi yayılıyor.

Konuyla ilgili bilgi Realty-TR Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Elibol, ” İngiltere gibi bu konularda çok katı olan ülkeler bile işyeri açandan bir yıl vergi almıyor. Bunun yanı sıra İspanya, en az 160 bin Avroluk gayrimenkul alana oturum izni veriyor. Yunanistan ise 250 bin Avroluk konut alana oturum izni veriyor” dedi.

Elibol’un verdiği bilgiye göre konut karşılığı oturma izni veren ülkeler şunlar:

İspanya

160 bin Avroluk gayrimenkul satın alan yabancıya oturum izni veriliyor.

Almanya:

250 bin Avro sermayeli bir iş kurup Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara oturum hakkı veriyor sonra da yurttaşlık olanağı sağlıyor.

Yunanistan:

250 bin Avro’nun üzerinde bir değere sahip olan gayrimenkul alımlarında 5 yıl oturum izni veriyor. Bu hak AB ülkelerine serbest dolaşımı da sağlıyor.

Portekiz

Portekiz hükümeti, en az 500 bin Avuro değerinde gayrimenkul satın alan yabancıya oturma izni veriyor

Letonya

Kırsal kesimden en az 71 bin 500, büyükşehirlerden de en az 143 bin Avro değerinde ev alan yabancı yatırımcı AB üyesi ülkeler arasında dolaşım izni de kazanıyor.

İrlanda :

400 bin Avro’luk bir mülk alana oturma izni veriliyor

ABD:

1 milyon dolar sermayeli şirket açan veya hükümetin belirlediği bölgelere 500 bin dolar civarında yatırım yapanlara süresiz oturum hakkı. 5 yıldan sonra da vatandaşlığa geçme hakkı veriyor.

Kanada:

400 bin dolar yatırım yapıp 800 bin dolar da bankada parası olanlara oturum sonrasında vatandaşlık hakkı veriyor.

Makedonya

Makedonya 40 bin Avro değerinde gayrimenkul satın alan yabancı yatırımcılara bir yıllık oturum izni veriyor. 400 bin Avro değerinde yatırım yapan iş adamlarına da vatandaşlık hakkı veriyor.

Ukrayna:

Şirket hesabında 100 bin dolar olan yabancılara sınırsız oturum ve ülkeye vizesiz giriş hakkı veriyor.

Dominik Cumhuriyeti :

100 bin dolarlık yatırım yapana yurttaşlık hakkı veriliyor, eşi ve çocuklarıyla yerleşmek isteyenlerin 200 bin dolarlık yatırım yapması gerekiyor.

Uruguay:

Yurttaşlık için yatırım yapmaya gerek yok. 1200 dolar aylık kazancı olanlara. 3 yıllık geçici oturum izni, 3 yıl sonunda da yurttaşlık hakkına sahip oluyor.

Kaynak: Turizm Gazetesi

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !