Kalamış Yat Limanı özelleştirmesinde alan genişletildi

Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) tarafından Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı alanına ilişkin koruma amaçlı imar planı değişiklikleri onaylandı.

ÖYK’nin konuya ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre halen Setur Marinacılık tarafından işletilen yat limanında özelleştirme kapsamına giren alan genişletildi.

Özelleştirme Yüksek Kurulu, daha önceki kararını, “İstanbul’un Kadıköy ilçesi Zühtüpaşa Mahallesi Kalamış-Fener Caddesi mevkisinde sınırları belirtilen 122 bin 648 metrekare yüzölçümlü dolgu alanı ve 355 bin 859 metrekare yüzölçümlü deniz yüzeyi (iki yat limanı) olmak üzere toplam 478 bin 507 metrekare yüzölçümlü, devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanın özelleştirme kapsam ve programına alınması” şeklinde revize etti.

Buna göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait 274 ada, 1 numaralı parsel ve devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlardan oluşan Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı’na yönelik idare tarafından hazırlanan yat limanı kullanım kararını getiren 1/5000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı değişikliği ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı değişikliğinin onaylanmasına karar verildi.

İHALE TARİHİ BEKLENİYOR

Daha önce yapılan ancak daha sonra iptal edilen Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı özelleştirme ihalesinin Aralık ayında tekrarlanabileceği ancak tarihin 2018’e de sarkabileceği belirtiliyor. Kalamış-Fenerbahçe Yat Limanı, halen Koç Grubu’na bağlı Setur tarafından işletiliyor.

Bu arada, geçtiğimiz Temmuz ayında 105 milyon dolarlık bedel ile Koç Holding’e satılan Milta Bodrum Marina’nın devir işlemleri için Rekabet Kurulu’ndan beklenen kararın da geldiği öğrenildi.

Kurul, 26 Ekim 2017 tarihinde Milta Turizm İşletmeleri AŞ paylarının tamamının Tek-Art Kalamış ve Fenerbahçe Marmara Turizm Tesisleri AŞ tarafından devralınması işlemine onay verdi.

Son durumda devrin tamamlanması için neden beklendiği konusunda ise ulaşan bir bilgi henüz yok.

Kaynak: TurkSail / Deniz Haber Ajansı

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !