J70 Türkiye Sınıf Birliği Kuruldu

Dünyada en kalabalık ve popüler tek tip yarış filosuna sahip J70 sınıfı için Türkiye’de de hareketlilik başladı.

Bu sınıfa gönül koyan Türk yelkenciler, geçtiğimiz günlerde bir araya geldi ve Sınıf Birliği’nin temeli atıldı. Dahası 2018’de gerçekleştirilmesi düşünülen Türkiye Turu’nun taslak yarış programı bile oluşturuldu.

Kolayca sökülüp takılan karbon direği ve hareketli salması ile transfer sorunu yaşamayan J70 sınıfı dünyada oldukça popüler bir düzeye ulaştı. Hatırlanacağı gibi 2017’nin Eylül ayında İtalya’nın Porto Cervo kentinde düzenlenen J70 Audi Dünya Şampiyonası 161 teknelik rekor katılımla gerçekleşmişti.

Şampiyonada yeni aldıkları J70’leri ile mücadele veren Ahmet Eker ile Emir İçgören, bu “tek tip heyecanı”nı Türkiye’ye taşımanın hayali ile yurda döndü.

Yapılan görüşmeler sonrasında Ahmet Eker, Emir İçgören, Alp Doğuoğlu, Ergin İmre, Hasip Gencer ve Levent Özonur’un ortak çabaları sonucu J70 Türkiye Sınıf Birliği’nin temelleri atıldı.

MAT 1010 Karavida’yı sattığı günlerde J70’e geçmeyi düşünebileceğini söyleyen Alp Doğuoğlu, bu düşüncesini gerçekleştirdi. Ergin İmre, Hasip Gencer ve Levent Özonur da “bu yola” girmişti… Böylelikle ilk aşamada mevcutlar ve satın alınıp yolu gözlenenler ile birlikte Türkiye’deki J70 sayısı da 6’ya ulaşmış durumda.

J70 TÜRKİYE TURU

Bir yandan J70 Türkiye Sınıf Birliği’nin kuralları hazırlanırken, 2018 yılından itibaren başlatılması planlanan J70 Türkiye Turu’nun taslak takvimi ve işbirliği yapılacak kulüpler de belirlendi. Buna göre filo tek yerde değil, her ayakta farklı bölgelerde yarışacak.

2018 taslak programı şöyle:

2-4 Mart BAYK – Bodrum
6-8 Nisan MIYC – Marmaris
18-20 Mayıs GYC – Göcek
2-5 Ağustos Bozburun Türkiye Şampiyonası
7-9 Eylül BAYK – Bodrum

J70 Türkiye Sınıf Birliği resmi web sitesi >>

TUZLA FUARINDA DA SERGİLENECEK

Hal böyle iken, meraklıları için bir hatırlatma da yapalım.

J Boat Türkiye Temsilcisi olan Sailor Denizcilik, 17-25 Şubat’ta ViaPort’ta düzenlenecek Boat Show Tuzla’da J70’leri sergileyecek. Bu sınıfa yakından bakmak isteyenler için güzel bir fırsat.

Kaynak: TurkSail
Fotoğraflar: Arşiv (Max RANCHI)

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !