30 Mayıs 2014 Cuma
– HÜSNÜ GÜMÜŞ- turizmhaberleri.com/ ANKARA
FİJET ve ATURJET ÜYESİ
SİNOP ALAN YÖNETİMİ BAŞKANI
Burdur Valiliği ve Ankara Burdurlular Derneği tarafından düzenlenen Burdur Tanıtım Günleri’nin ikincisi Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde başladı. Burdur’un tarihi, kültürel ve sanatsal değerlerinin yanı sıra ilçeler ölçeğinde tarım, sanayi ve beşeri değerlerinin de sunulduğu etkinlik 1 HAZİRAN akşamına kadar açık kalacak.
Her gün Halk Oyunları gösterileri ve çeşitli etkinliklerle zenginleştirilmiş bir programın ziyaretçilerle paylaşılacağı etkinlik sırasında fuar alanı içersinde yöresel tatların da farkını varmak mümkün olacak.
Sagalassos ve Kibyra gibi Antik Kentlerle 9 bin yıllık bir geçmişin izlerini taşıyan yörede, 60 bin eserin sergilendiği ve “Gezilip, Görülmeye Değer Müze ” unvanına sahip Burdur Müzesi, İnsuyu Mağarası, Salda gölü gibi turizm imkanları nedeniyle en az 2 gün geçirilmesi tavsiye ediliyor.
2010 yılında ATİD (Anadolu Kültür ve Turizm İşletmecileri Derneği) Başkanı Seçim AYDIN’la beraber katıldığımız seminer nedeniyle daha yakından tanıma imkanı bulduğumuz yöreyi özel bir dosyada izleyen Editörümüz Sayın Nilgün ATAR’a teşekkürlerimizi yinelemek istiyorum. www.turizmhaberleri.com/koseyazisi.asp?ID=1335
Teke Yöresindeki(Antik Pisidra) kazı çalışmalarını sürdüren; 6 Fakülte, 4 Enstitü, 16 Meslek yüksek Okulu ile Burdur’u ve ilçelerini bir öğrenci ortamı haline getiren Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi de fuarda geniş bir stantla yer alıyor.
Fuarda Burdur’un 360 derecelik Sanal Tanıtımının yapıldığı ekranın da yer aldığı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü standında dağıtılan broşürler zengin imkanları ziyaretçilerle buluşturuyor.
İl kültür ve Turizm Müdürü Mehmet TANIR Fuarın oluşumundaki emek ve katkıları yanında hazırladığı “BURDUR ” kitabında yöredeki 9 değişik tur imkanını okuyucuların tercihine sunuyor. Kitapta Antoninler –Âşıklar- Çeşmesi (Sagalassos), Meclis Binası ve Hipodrom (Kibyra) gibi günümüzde de anlam taşıyan değerlerin felsefesini tanımak mümkün olurken Kuş Gözlemciliği, Kayak, Su sporları, Doğal güzellikler ve yöresel yaşamın içinde tatil yapma imkanları da yer alıyor.
1706 yılında fark edilen Sagalassos Antik Kenti’nde 1990 yılında Belçikalı Prof. Dr. Marc WAELKENS tarafından başlatılan kazı çalışmaları kapsamında 2010 yılında Antoninler Çeşmesinden (anlatılara göre Sagallos’un suyu içenleri başarıya taşırmış) yeniden su akmaya başlamıştır. Brüksel Tanıtma Müşavirimiz Kenzi Güzel ÇULHAOĞLU’nun görevi sırasında düzenlediği seminerlerle de dünya kamuoyu ile paylaşılan Antik Kent UNESCO Dünya Miras Listesinde de yer almaktadır.
2010 yılında yaptığımız gezi sırasında konuşma yaptığımız Kibyra Meclisi’nin bugün de anlam ifade eden kullanım felsefesi nedeniyle ATİD Başkanı Seçim AYDIN tarafından önerilen Avrupa Parlamentosu ile müşterek programlara konu olması ve yörenin özgün müzik sesi olan Sipsi konulu uluslararası bir konser düzenlenmesi önerileri de halen gerçekleştirilebilir.
Turizm Yazarımız Adil ÇULHAOĞLU (fotoğraflar için teşekkürlerimle) ile beraber gezdiğimiz fuarı Burdur’u tanımak ve bunu bir gezi programı haline getirmek isteyenler için gezilmesi gereken bir etkinlik olarak değerlendiriyorum. Fuar sırasında Burdur Milletvekillerinin de etkinliğe ve ziyaretçilere yakın ilgi gösterdiğine tanık olduk.
Yurtiçi ve yurtdışında bu anlamdaki etkinlikleri Avrupa’dan Çin’e kadar her zaman en iyi şekilde değerlendiren Burdur Valiliği (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, Kaymakamlıklar), Burdur Belediyesi ve ilçe Belediyeleri, Sanayi ve Ticaret Odalarını, BAKA Kalkınma Ajansı ile birlikte diğer kurum ve kuruluşları da başarı dileklerimle kutluyorum.
Kaynak: turizmhaberleri.com