Türkiye ve Dünya denizlerinden görüntüleri izleyiciyle buluşturan Mavi Tutku, 1999 Marmara depreminin denizin derinliklerine çektiği yaşam alanlarını görüntülemek için bu kez Kocaeli, Gölcük’teydi.
17 Ağustos 1999 sabahı bölgede arama – kurtarma çalışmalarına katılıp yaşanan dehşeti kayıt altına alan programımızın sualtı görüntüleme yönetmeni Tahsin Ceylan’la depremden 10 yıl sonra Çınarlık meydanında dalış yaparak görüntüleme çalışmasında bulunmuştuk.
Bu kez yine aynı sularda depremin izlerini sürmeye devam ediyoruz. Aradan geçen 13 yıllık süreci, su üstü ve sualtı görüntüleriyle bir belgesel halinde TRT HD VE TRT BELGESEL kanalları aracılığı ile izleyicilerle buluşturacağız.
TRT, sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğü çalışmalara destek vermeye devam ediyor.
“Engelsiz Dalış Projesi” kapsamındaki etkinliklerden birisi olan “Engellileri Anlıyoruz” Ulusal Fotoğraf Yarışması ödül töreni ve Türkiye’nin Engellileri konu alan ilk sualtı fotoğraf sergisi 10 Mayıs’ta Değirmendere Çınarlık Meydanında gerçekleştirildi. TRT Mavi Tutku programı bu etkinliği görüntüledi. TRT Haber kanalımız Değirmendere – Çınarlık meydanından gerçekleştirdiği 18 dakikalık canlı yayınla tüm dünyaya bu etkinliği duyurdu.
Engelli dalıcılara destek vermek için etkinliğe katılan ve zaman zaman Mavi Tutku çekimlerinde birlikte dalışlar gerçekleştirdiğimiz Eski Devlet Bakanı Sayın Kürşad Tüzmen ve IMF Başkanı Christine Lagarde programımızın konukları oldular.
Çalışmalarımızda bize büyük destek sağlayan Murat KULAKAÇ ve tüm DESSAT ekibine, ENGELSİZ DALICILARIN sesi olan Ufuk KOÇAK’a, Gölcük Kaymakamı Adem YAZICI’ya, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ’E, Gölcük Engellilerle Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Emine CEBECİ’ye, Müzisyen Barkın TARİM’e Mavi Tutku programı adına teşekkürlerimi sunuyorum.
Hakan ASLAN
TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanlığı
Mavi Tutku Programı Yapımcısı