19 Ağustos 2014 Salı
– Türkiye’nin en yaygın gençlik sivil toplum kuruluşu olan TOG, Barış eğitimini ve kültürünü hem Avrupa hem de Kafkasya bölgesinde yaygınlaştırmak için “Peace in Practice ” adında yeni bir projeyi daha daha hayata geçirdi. Avrupa Birliği Bakanlığı ve Türkiye Ulusal Ajansı’nın yürütmekte olduğu Youth Action programı tarafından fonlanan projeye Elite World İstanbul Otel ev sahipliği yaptı.
‘Peace in Practice Projesi; İstanbul Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları birimi ve Avrupa Konseyi Gençlik Departmanı’ndan Eğitim danışmanları Youth Peace Ambassadors ve Youth For Understanding and Exchange ağlarının genç liderleri ve gençlik çalışanları ile birlikte yürütülüyor.
Temelleri, Avrupa Konseyi’nin başlattığı Genç Barış Elçileri Projesi’nin, 2 yıl önce gerçekleştirilen Ağ Kurma toplantısı esnasında atılan Peace in Practice, gençlere barış konusunda istediklerini söyleyebilme imkanı sunan bir platform olma özelliği taşıyor.
Avrupa konseyine üye olan ülkelerden seçilen Türkiye’den de 5 gencin dahil olduğu 35 Genç Barış Elçisi, iki yıl boyunca çatışma yönetimi, kültürler arası diyalog, insan hakları ve Barış inşaası gibi konularda çeşitli eğitimler aldı.
Barış Eğitimini destekleyerek sürdürülebilir bir Barış Kültürünü de yaygınlaştırmayı hedefleyen Genç Barış Elçileri arasında projenin sorumluluğu alan Toplum Gönüllerini gençler ‘Peace in Practice’ projesinin Türkiye’de de hayata geçmesine öncülük etti.
Ana teması Avrupa vatandaşlığının temel ilkelerinden biri olan Barış eğitimi ve Barış kültürünü yaygınlaştırmak olan eğitim projesi sayesinde, gerek Kafkasya’dan gerekse Avrupa’dan gelen birçok genç katılımcı bir arada kalarak ve 7 gün boyunca beraber çalıştı. Kültürel çeşitliliği ve farklı kültürlere saygıyı artırmak için atölye çalışmalarının da olduğu eğitim projesine coğrafi konumdan ve ekonomik sorunlardan dolayı problem yaşayan gençler de dahil edildi.
Projeden sonra katılımcılar yabancı dillerini kullanmadaki becerilerini geliştirip günlük ve iş hayatlarında yapıcı bir şekilde yararlanabilecekleri sosyalleşme yeteneklerini geliştirme imkanı buldular. Katılımcılar, uluslararası bilgilerindeki, diğer ülke kültürleri hakkında proje esnasında edindikleri bilgilerin artışı yanında, toplum içindeki kişisel davranışlarını ve toplum karşısında etkili konuşma becerilerini kuvvetlendirme imkanı da buldu.
Düşüncelerini ifade etme, değerlendirme ve girişimcilik gibi konularda tecrübe kazanan katılımcılar, yapılan atölye çalışmaları sayesinde farklı kültürlere saygı ve hoşgörüyle yaklaşma, farklılıkları daha iyi anlama fırsatı yakaladı.
Kaynak: turizmhaberleri.com