Gazipaşa’nın kapasitesini 1.5 milyona çıkaracak, 92 milyon yolcu ağırlayacak


Eda Özsoy – Turizm Güncel

TAV’ın 7 ülkede 13 havalimanı işlettiğini ifade eden Pazarlama Koordinatörü Aslıhan Çörtük,  gruba son olarak Zagreb Havalimanı’nın katıldığını bildirdi. Geçen yıl yolcu sayılarının 85 milyona ulaştığını, bu yıl için beklentilerinin 92 milyon olduğunu belirten Çörtük, “2020 yılı için 100 milyon yolcu hedefimiz vardı. Görünüşe göre bu hedefi daha erken yıllarda yakalayacağız” dedi.

Amaçlarının havalimanlarına gelen yolcu sayısını artırmak olduğunu ifade eden Çörtük,  “Havalimanları, bulundukları şehirlerin de pazarlamasını yapmak durumundalar. Bizde 13 ayrı havalimanı var, her birinin ayrı beklentisi var. Türkiy’de geçen yıl yüzde 10’a yakın turist artışı olmuştu. Bu yıl da, yüzde 5 ile 10 arasında bir turist artışı bekliyoruz. Bu biraz da, Ortadoğu coğrafyasındaki karışıklıklara göre değişebilir. Ama kesinlikle yüzde 5’in üzerinde olacak gözüküyor” diye konuştu.

GAZİPAŞA’NIN KAPASİTESİ 1.5 MİLYONA ÇIKACAK

Gazipaşa’da şu anda talep fazlalığı oluştuğunu ifad eden Çörtük, bu nedenle bir inşaat çalışmasına başladıklarını ifade etti. İnşaatın mayıs sonunda biteceğini bildiren Çörtük, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Geçen yıl Gazipaşa’da 360 bin yolcuyu gördük. Bu yıl 500 bin aralığında yolcu bekliyoruz. Havalimanının kapasitesi sıkıntıya düşmeye başlamıştı. Bunu 1,5 milyona çıkararak, kısa vadeli kapasite sorununu çözeceğiz.

21 Mart’ta bodrum ihalesine katılacağız. Yurtdışında da ihalelere katılacağız. Avrupa’nın en büyük ikinci havalimanı işletmecisi Aéroports de Paris ile stratejik ortaklık anlaşması imzalamıştık. Bu çerçevede Amerika’da bir havalimanını ihalesine, Fransız ortağımızla birlikte gireceğiz. Amerika’daki havalimanları büyük bir yolcu kapasitesine sahip. Yeni ortağımızla birlikte daha küresel bakmaya başladık.”

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !