Dünya Temizlik Günü’nde Kadıköy İskelesi’nde su altı temizliği yapıldı

Kadıköy İskelesi’nde Dünya Temizlik Günü kapsamında dalgıçlar, su altı temizliği gerçekleştirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hasan Mısır, farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla deniz dibinde çıkarılan atıkları da sergilediklerini söyledi.

Dünya Temizlik Günü kapsamda Kadıköy İskelesi yanında 3 dalgıç su altında temizlik yapmak için denize dalarken daha önce denizden çıkarılan atıkların ise sergisi yapıldı. Denize giren dalgıçlarca su altından çok sayıda şişe, elektronik eşya, ziynet eşyası, araba lastiği gibi eşyalar çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deniz Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hasan Mısır, Dünya Temizlik Günü kutladıklarını belirterek bu kapsamda Kadıköy Meydanında deniz temizliği faaliyetleri yürüttüklerini, farkındalık oluşturmak ve dikkat çekmek amacıyla deniz dibinde çıkarılan atıkları da sergilediklerini belirtti.

Bugünün önemli bir gün olduğunu vurgulayan Mısır, vatandaşların deniz dibindeki kirliliği çok göremediğini, asıl kirliliğin orada olduğunu, görünmeyen kirliliği büyük tehdit olduğunu söyledi.

Mısır, elektrikli ısıtıcı, yatak, klozet gibi değişik materyallerin denizden çıktığını belirterek, insanların bunları gördüğünde çok şaşırdığı ifade etti.

Denizden çıkarılan materyalin sergisi gün boyunca Kadıköy İskelesi’nin yanında devam edecek.

Kaynak: Deniz Haber

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !