25 Ağustos 2014 Pazartesi
– turizmhaberleri.com/haber Merkezi
Geçtiğimiz günlerde turizm başta olmak üzere hizmet sektöründeki yüksek turnover’ın (işe-giriş çıkış hızı), işletmelere yıllık kaybına ve personel maliyetlerine dikkat çeken AL Danışmanlık Genel Müdürü Ayşen Laçinel turizmhaberleri.com ‘a yaptığı açıklamalarla sektörü uyardı.
İşe girip 3 ay sonra işten çıkan her bir personelin maliyeti , eğitim, zaman ve verimlilik kaybı eklendiğinde, 10 bin TL yi bulduğunu belirten Laçınel; yüksek turnover’ın hizmet sektöründeki firmalara maliyetinin 3 milyar TL ‘ yi geçtiğinin altını çizdi.
SEZONLUK PERSONELLE MÜKEMMEL HİZMET ANLAYIŞI RİSKLİDİR
Turizm sektöründe kazanmanın aslında çok kolay olduğunu belirten Laçıner şu açıklamada bulundu:
” Önemli olan sürekli kazanmak, müşterilerin sürekli memnun olmasını sağlamak. Memnun müşteri nasıl yaratılır.? Sadece lüks dekorasyon, eşsiz manza ve doğal güzellikler, enfes lyemekler ve gümüş çatal bıçak takımları ile mi?Bunlar şüphesiz çok önemli. Ancak bunlarla birlikte, mutlaka müşterisini tanıyan, işinin ehli olan, işini seven, çalıştığı yeri layıkıyla temsil eden personelle tam ve başarılı olur. Sektörün işe giriş çıkış hızı oranı yüzde 50 civarında. Sezonluk personellerle, sanki taşıma suyla değirmen döndürür gibi kadrolar oluşturmaya çalışmak, mükemmel hizmet anlayışını riske atar. ” dedi.
BAŞARI İÇİN 6 ADIM
Turizm sektöründe başarı için 6 adım olduğuna dikkar çeken Laçıner’in sıralaması ise şöyle:
1) Organizasyonu yalın ve fit kur
2) Her oyuncunun görev tanımını, performans kriterlerini süreçlerini belirle öğret
3) Başarı ve yetenek avcısı ol, üzüm yemek iste, bağcı dövmek değil
4) Takım ortamı yarat,
5) Norm kadroyu Formula yarışlarındakı gibi belirle, ne bir eksik ne bir fazla
6) Eğitimin sürekliliğini sağla
Kaynak: turİzmhaberlerİ.com