DENİZCİLERDEN ARAMA KURTARMA EKİBİ

DENİZCİLER ARAMA KURTARMA EKİBİ KURDU
MANAVGAT YELKEN, SU ALTI VE SU ÜSTÜ SPORLARI DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ (MASSYAD) YILDA 5 MİLYON TURİSTİN ZİYARET ETTİĞİ MANAVGAT’TA, HER TÜRLÜ KAZA VE SEL BASKINLARINDA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA KULLANILMAK ÜZERE 40 BİN DOLARA MAL OLAN ACİL CANKURTARMA BOTU VE ARAÇLARI SATIN ALARAK ARAMA VE KURTARMA EKİBİ KURDU

DTO BAŞKANI AHMET EROL ‘’DENİZCİLİK SEKTÖRÜ OLARAK GURURLANDIK’’ DEDİ.

ANTALYA (04.04.2013) – Yılda 5 milyon turistin ziyaret ettiği Antalya’nın Manavgat ilçesinde faaliyette bulunan Manavgat Yelken, Su Altı ve Su Üstü Sporları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MASSYD) başta deniz kazaları olmak üzere sel ve olası doğal afetlerde arama kurtarma hizmetlerinde kullanılmak üzere ‘’Acil Cankurtarma Botu ve jetler’’ satın alıp arama kurtarma ekibi oluşturdu.

MASSYAD tarafından satın alınan 1 adet motorlu şişme bot, ırmakta ve sel taşkınlarında kullanılabilen arama ve kurtarma botu ile akan suya girebilen jetler ve Arama Kurtarma Ekibi’nin hizmete girmesi nedeniyle Manavgat Kaymakamlığı önünde tören düzenlendi. Törene DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Ünlü, Meclis üyesi ve Su Üstü Sporları Komisyonu üyesi Selim Çınarlı ile Serdar Eyiler, polis ve jandarma yetkilileri ie denizcilik sektör temsilcileri de katıldı.

MASSYAD Başkanı Okan Sezen burada yaptığı konuşmada, yılda 5 milyon turistin ziyaret ettiği 64 kilometrelik Manavgat sahilinde ve ilçe genelinde başta sahillerde meydana gelebilecek olaylarda anında arama ve kurtarma ile olaylara anında ve hızlı müdahale edebilecek bir oluşum bulunmadığını, bununda turizmi olumsuz etkilediğini söyledi.

Yamaha grubu ile yaptıkları işbirliğiyle Manavgat’ta başta denizlerde olmak üzere olabilecek doğal afetlerde, sel ve taşkınlarda arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere yaklaşık 40 bin dolara mal olan ‘’Acil Cankurtarma Botu ve Jetleri’’ satın alıp Arama Kurtarma Ekibi oluşturduklarını belirten Sezen, şunları kaydetti.
‘’Amacımız Manavgat’ta 60 noktada bütün Manavgat bölgesine ilk yardım ve can kurtarma yardımı sağlamaktır. Vatandaşlarımız ve turistler başları sıkıştığında denizde, barajda, gölde ve nehirde bizleri arayabilirler. Bütün personelimiz eğitimlidir. Dalgıçlarımızla cankurtaranlarımızla Manavgat halkının ve turizmin hizmetindeyiz. 24 saat görev başındayız. Acil Cankurtaran Botu ve jetler yaklaşık 40 bin dolara mal oldu. Yamaha Grubu da bize önemli desteklerde bulundu. Fiyatlarda önemli miktarda indirim yaptılar.’’

Sezen, Manavgat’ta kurdukları Arama Kurtarma ekibinde 1 adet motorlu şişme bot, deniz ve ırmakta arama ve kurtarma botu, sel ve diğer afetlerde akan suya girebilecek jetlerin görev yapacağını, bu jetlerin arkasına ise yüzer sedye takılabilindiğini vurguladı. Okan Sezen arama kurtarma ekibinde rafting işletmeciliği ve sporunu yapan gönüllü arkadaşlarında sel sırasında kazazedelere hizmet edeceğini belirtti. Sezen, ‘’Yaz sezonunda olası kazalarda yerli ve yabancı turistlerin arama kurtarma çalışmalarına katkı vereceğiz. Ayrıca kış döneminde aşırı yağışlar ve barajların açılmasıyla Manavgat sık sık sel taşkınlarına uğramaktadır. Barajda ve sel taşkınlarında da arama kurtarma çalışmalarına katkı vereceğiz’’ dedi.

DTO BAŞKANI AHMET EROL: GURURLANDIK

Törene katılan DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol da denizcilik sektörü adına üyeleri olduğu su üstü ve su altı spor merkezlerinin örgütlü bulunduğu MASSYAD’ın bu çalışmasından gurur duyduklarını söyledi. Erol şöyle konuştu.
‘’Sektör temsilcilerimizin Türkiye’ye örnek ve bir ilk olmasından dolayı gurur duyduk. Antalya’da ilk olan bu uygulama inşallah Türkiye’ye de örnek olur.

Yaz döneminde su sporlarında aktivitede bulunan sektör temsilcilerimiz kışında sosyal sorumluluk anlayışı içinde olması bizleri gururlandırdı. Yıllardır su sporları içinde faaliyette bulunmuş olan Yamaha Genel Müdürü Yavuz Sipahi’ye de teşekkür ediyorum. İnşallah güzel bir sezon geçiririz’’ dedi.

YAMAHA’DAN ‘27’DEN 77’YE AMATÖR DENİZ’E’’ PROJESİ

Yamaha Genel Müdürü Yavuz Sipahi ise yıllardır vatandaşların denize ulaşması, denizi emniyetli kullanması ve en az hasarla atlatması için Yamaha gurubu olarak üzerlerine düşen görevleri yapmaya çalıştıklarını kaydetti.
Sipahi, şöyle konuştu.

‘’Manavgat’ta arama kurtarma faaliyetlerinde bulunulması firma olarak sosyal sorumluluk projelerimizden biridir. Bizler bunu daha da geliştirmek arzusundayız. İstanbul’da da bir proje başlattık. ‘’Deniz Acil’’ Projesi ile denizi, sosyal yaşamı ikame eden kıyı yerleşim yerlerinde amatör denizciliği geliştirmek hem de denizi emniyetli kullandırmak istiyoruz. Hem de turizmde istenmeyen kazaların önüne geçebilmek ve kazalara anında müdahale etmek istiyoruz. İnanıyorum ki Antalya bölgemizde bu bir başlangıç olur. Bir nevi suya atılan bir taşın yarattığı dalgalar gibi titreşimler yayılacak ve tüm Türkiye’de emniyetle kullanabileceğimiz denizlere ulaşabileceğiz.’’

Fikri Cinokur

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !