DAÜ’de 8. Sualtı Film Festivali Gerçekleştirilecek

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) 8. Sualtı Film Festivali 27 Nisan 2012 Cuma günü başlıyor. Dünyanın 12 ülkesinden 15 sualtı filmi ve belgeseli saat 13:00’ten itibaren DAÜ Kütüphanesi Oditoryumu’nda izleyiciyle buluşacak.

DAÜ Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Dr. Burak Ali Çiçek ve Başkan Yardımcısı ve Sualtı Arkeoloğu Dr. Hakan Öniz tarafından organize edilen festivali özel yapan ise, Profesyonel Sualtı Belgesel Kategorisi’nde Leonardo Sergiani Giancarlo Demartino’nun ödüllü “Palau, When The Forest Meets The Sea” (Palau, Orman Denizle Buluştuğunda) adlı filmin ilk kez DAÜ’de gösterime girecek olması olacak.

İki gün sürecek renkli festivalde, Türkiye’nin tanınmış sualtı film yapımcısı Tahsin Ceylan’a Türkiye’nin tanıtımı için koymuş olduğu katkılardan ötürü DAÜ Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak tarafından Jüri Onur Ödülü verilirken, En İyi Profesyonel Sualtı Belgesel Ödülü TRT Mavi Tutku programındaki “Gökova’yı Korumak” isimli programıyla yapımcı Hakan Aslan’a gidecek.

DAÜ 8. Sualtı Film Festivali’nde Tubitak’tan Dr. Bülent Gözcelioğlu’na Tahsin Ceylan’la birilikte yazdıkları “Denizlerimizin Sakinleri” isimli kitaplarından dolayı Bilimsel Başarı Ödülü verilecek.

Saat 13.00’te DAÜ Uluslararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour ve Tahsin Ceylan’ın açılış konuşmaları ardından, Dr. Bülent Gözcelioğlu saat 14.30’da “Denizel Biyoçeşitlilik” üzerine konuşma yapılacak.

Saat 15.00’te başlayacak Film Gösterimleri bölümünde ise sırayla TRT Mavi Tutku’nun sunacağı Gökova’yı Korumak, Jaroslav Blasko’nun Kralovna Karpati, Zsolt Sasdi’nin The Blue Eden (Mavi Cennet), Peter Schneider’in “Ai Futaký” ve “Cry For Love”(Sevgi Özlemi), Karin Pointner’in Blue Motion (Mavi Hareket), Eva Lopez Merino’nun Nadir, A.Schumacher’in Thailand the Andaman Sea, Pierre Laboute’nin Se Nourrir, Vivre Et Rourir, Carlos Virgili’nin Light Screen (Işık Ekranı), Dominique Portal’ın Etang de Thau Emerald Realm ve son olarak Milorad Djuknic, Bruno Bratovic ve Danilo Mijajlovic’in Montenegro Coastal Survey (Montonegro Kıyı Araştırmaları) gösterilecek.

Kaynak: abbasguclu

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !