Brokerler Genç Denizcilerle Buluştu

Gemi Brokerleri Derneği, İzmir Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Haftası kapsamında düzenlendiği

“Dernek ve İşyeri Günü, Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı” davetine 2 Nisan’da, ardından da 15 Nisan’da İzmir

Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Geleneksel Bahar Kariyer Günleri’ne katılarak bu önemli iki etkinliğin

renkli konuğu oldu.

Derneğin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gerçekleştirdiği, sektöre kaliteli insan kaynağı yetişmesine odak olan sunumları “girişimci ruhu” destekleyen içeriğiyle, İzmirli öğrenciler tarafından ilgiliyle karşılandı. Her iki etkinliğe, brokerlerin yanı sıra sektör temsilcilerinin katılımı oldukça yoğundu.

Öğrencilerin kariyerlerini belirlemede önemli ip uçları veren her iki etkinliğe gerek öğrenci gerek sektör üyelerinden

katılım oldukça yoğundu. Bu yoğun ilgiden memnun kalan Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fikret

Kösoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Güç’ün yaptığı sunumlar, soru cevap kısmında oldukça renkli

sohbetlere konu oldu.

Fikret Kösoğlu, denizcilik sektöründe “Tercih edilen bir broker nasıl olunur?”, “İyi bir brokerin sahip olması gereken

nitelikler neler olmalıdır?” gibi sorularla başladığı anlatımında mesleğe ilk adımın kapısını aralarken, Gemi Brokerleri

Derneği’nin sosyal sorumluluk projelerinde, eğitim faaliyetlerine verdikleri öneme de vurgu yaptı. Denizci öğrencilerin zihninde oluşabilecek tüm soruları, vizyonist yanıtlarıyla çok yönlü ele alarak, analitik bir yaklaşımla; bu meslekte uzun soluklu yol almanın ve iyi bir kariyere sahip olmanın kazanım ve gereklerini samimi bir dille tüm katılımcılarla paylaştı.

Hangi değerlere sahip olmayanların zayıf halka olarak meslekten silindiğini açıklayan Kösoğlu; sorumluluk,

disiplin ve takip gerektiren bu iş kolunun stresli olsa da uluslararası sosyo-kültürel renkliliğiyle sektörün pozitif

yönlerini de değerlendirdi. Kösoğlu, zaman zaman ciddi, zaman zaman esprili üslubuyla girişimci ruha sahip

gençlerde, temsil ettiği mesleğe heyecan uyandırdı. Fikret Kösoğlu ve Ali Güç; Türk denizciliğinin iyi yetişmiş kaliteli

insan ile tanınmasını ve gelişmekte olan denizcilik sektörünün her yönüyle öğrencilere tanıtılması konusunda

çalışmalarının her bir üyelerinin girişimleriyle sürdüğünü vurgulayan sunumlarında, katılımcılara mesleki etik ilkeleri

içeren önemli mesajlar verdiler.

Sosyal iletişimde Derneğin önemi ile öğrencilik döneminde mesleki seminerlere katılımın kazanımları önemle vurgulanırken Kösoğlu, genel İngilizce bilgisinin yeterli olmadığını, mesleki İngilizce’nin brokerlikte hayati önem taşıdığını, kendi iş yaşamından örneklerle anlattı.

Denizci öğrenciler tarafından Gemi Brokerleri Derneği temsilcilerine yöneltilen en önemli soruların başında; staj konusu yer aldı. Staj zamanı Derneğin ne gibi destekler sağladığı çeşitli yönleriyle cevaplandırılırken, öğrencilere etik değerlere her şartta sahip çıkarlarsa başarının kendiliğinden geleceği bu nedenle rekabet endişelerinin olmaması gerektiği iş yaşamından çeşitli örneklerle anlatıldı.

Kişisel gelişim ve profesyonelleşmede eğitimin şart olduğunu, Dünya standartlarında, aranılan brokerler yetiştirmek için Piri Reis Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (PUSEM) işbirliğiyle gerçekleşen mesleki kurslarının

nitelikli broker yetiştirecek kapsamda olduğunu, meslekte karşılaşılan sorunlar ne olursa olsun etik değerlere bağlı kalan üyelerinin Dernek çatısı altında çözüm bulabildiği vurgulandı.

Gemi Brokerleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Güç sunumunda: Brokerlik mesleğine yeni girecek olan gençlerin bireysel ve mesleki gelişiminin iş yaşamında da mümkün olduğunu, mesleğin ekonomik imkanlarının verimli bir çalışmayla zaman içinde tatmin edici seviyelere ulaştığını, ancak bunun için başta mesleği sevmenin ve kişisel mesleki eğitimin, okul ve sonrasında da devam ettirilmesinin önemini vurguladı.

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !