Amerika ve Kanada’da yayımlanan prestijli fotoğraf dergisi Black & White (B&W) ekim sayısında, “Seyahat, İnsanlar ve Yerler” adlı sayfasında Cem Boyner’in “Uzaktaki Yakın” sergisinden “Esas Oğlan ve Kuzusu, Djenne 2005” adlı fotoğrafına yer verdi.
‘Sualtı Mercan Kesit’
Cem Boyner’in B&W dergisinde ikinci kez fotoğrafı basılıyor. Boyner, şubat ayında B&W’ın tek fotoğrafla katılınan Single Image yarışmasını kazanınca, ödüllü fotoğrafların yer aldığı özel sayıda “Sualtı Mercan Kesit” adlı çalışması, dergi sayfalarında yayımlanmıştı.
Derginin ekim sayısında yer alan haberde, Boyner’in “Kendimi ‘tutkulu bir amatör’ olarak görüyorum ve en güzel görüntüleri aramak için seyahat ediyorum” sözlerine de yer veriliyor.
Çalışmaları Homn (Rusya), Fine Art (Almanya) gibi dergilerde yayımlanan Boyner şimdiye kadar 3 tane fotoğraf kitabı hazırladı. Fotoğrafçılığa, lise yıllarında başlayan Boyner, 1996’da sualtı fotoğrafları çekmeye başladı ve su altı fotoğraflarını 1999 yılında açtığı ilk kişisel sergisi “Sualtı” ile sergiledi.
2005’te açılan ikinci kişisel sergisinde, portrelerden oluşan “Yakındaki UZAK” ve insan vücutlarının belgelendiği “Uzaktaki YAKIN” serileri sanatseverlerle buluştu.
Kaynak: Milliyet