AYSE NUR YİLMAZER: TURİZM DE YAPARİM, SİYASET DE

23 Mart 2015 Pazartesi

NİLGÜN ATAR- turizmhaberleri.com

Gaziantep’in ilk seyahat acentası ARSAN Seyahat Merkezi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nur Yılmazer’de siyaset arenasında yerini alanlardan… CHP Gaziantep Milletvekili aday adayı olan Yılmazer, Ankara’da katıldığı toplantılarda turizm deneyimlerini paylaşmaya başladı. Siyaset meydanında kendisine güvendiğini ve çok iddialı olduğunu belirten Yılmazer; hazırladıkları kapsamlı turizm stratejisi dosyasını parti meclisine sunmuş bile… O kadar hızlı….

Turizm sektöründe 29 yıldır başarılı çalışmaları ile bilinen Yılmazer’in gerek politik duruşu gerek söylemleri ile siyasete yabancı olmadığını görüyoruz. Siyaset elbisesi Yılmazer’in üzerine tam anlamıyla oturdu. Deneyimli turizmci Yılmazer sanki doğuştan siyasetçi. Bu bütünlüğün nedenlerini ise kendisi ile yaptığımız kısa söyleşide anlıyoruz. Gaziantep’te parti ve yerel yönetimlerde aldığı uzun süreli aktif görevler Yılmazer’i bugünlere hazırlamış.

İşte sohbetimizden ilginç başlıklar ve açıklamalar…

TURİZM VE SİYASETÇİ KİMLİĞİ İLE AYŞE NUR YILMAZER..
Başarılı bir turizmci olarak siyasete atılma kararını nasıl ve hangi nedenlerle aldınız?

Ülkemizin gerçekten çok karanlık günlerden geçtiği bu zamanda Gaziantep’ten CHP milletvekili aday adaylığına soyundum. Şu anda içinde bulunduğumuz ortamı asla hak etmiyoruz çünkü.. Genelde eğitim, sağlık sektörü, hukuk, adalet, özgürlük tanımı, insan haklarındaki ihlaller, bireysel dayatılar, diktatöryel davranışlar, komşularla ilişkiler, özelde turizm sektörünün giderek daraltılması hepimiz gibi beni de bezdirdi ve yıldırdı. Bu gidişe bir dur diyebilmek için görev almanın çok gerekli olduğunu düşündüm. ” Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz ” dedim ve kolları sıvadım. Eleştirme hakkımın olabilmesi için görev almalı ve en azından Nemrut’un ateşine su taşıyan karıncanın yüreğine sahip olduğumu ispatlamalıydım.

Peki CHP’den Aday adaylığınız turizm sektöründe ve çevrenizde nasıl karşılandı?
29 yıldır bölgede başarıyla hizmet veren ilk seyahat acentasının kurucusu ve sahibiyim, maddi durumum gayet iyi .Toplumda gayet iyi bir yerim var ve sivil toplum örgütlerimiz aracılığıyla da topluma hizmet veriyorum ancak şimdi durum farklı. Bireyler ama özellikle kadınlar için özgürlüklerin sorgulandığı karanlık günler yaşanıyor ve her donanımlı insanın bu güzel memleket için kolları sıvaması gerekiyor.

15 yaşından beri siyasetin içinde olduğumu bilen arkadaşlarım hiç yadırgamadı, geç bile kaldığımı söylediler. CHPnin hem yönetiminde hem kent yönetiminde çok önemli görevler aldığımı ve yıllarca örgütteki başarılı çalışmalarımı biliyorlardı. Partimde önce ilçe ve sonra il yönetim kurulu üyelikleri, il eğitim sekreterliği gibi bana çok deneyim katan yönetimsel görevler üstlendim. Bu görevlerim sırasında örgütümü hep ön planda tutmayı ve insanıma en fazla yararı sağlamayı ilke edindim. 1989 yılından itibaren 15 yıllık uzun soluklu bir süre boyunca Gaziantep Şahinbey İlçesi Belediye meclis üyeliği görevimi sürdürdüm. Başta imar komisyonu olmak üzere, çeşitli özel komisyonlarda görev aldım.

BU ZORLU GÖREVE TALİBİM
Şahinbey Belediyesinin ilk ve tek kadın meclis başkan vekili, ilk ve tek kadın belediye başkan vekili ve 3 dönem boyunca (15 yıl) üst üste görev verilen tek kadın meclis üyesi olma onurunu hep yaşadım. Bir ömür neredeyse.. Bazı arkadaşlarım “Sen mi vatanı kurtaracaksın, çarkın dönüyor, neden bu çaba“ diye sorguladılar ama onlar da sonunda benimle hemfikir oldular. Çok zorlu bir süreç.. Ama üstesinden geleceğimize inanıyorum. Hepimizin çok zorlu görevleri var. Ben göreve talibim..

Seçildiğiniz takdirde turizm sektörünün sorunları ile ilgili ne tür çalışmalar yapacaksınız? Turizmde ele alacağınız ilk 3 önceliğiniz neler olacak?
CHPnin turizm stratejisinin ne olması gerektiği konusunda çok kapsamlı bir çalışmayı CHP parti meclisine sunulmak üzere hazırlayıp yetkililere ulaştırdık. Buradaki ana tezlerimiz şunlar:

– Anayasanın 24.maddesine atıfla “Tatilin herkesin hakkı olduğu ” nun altını çizmek ve vatandaşlarımıza uygun koşullarda tatil yapma seçenekleri için finans kaynakları oluşturarak her kesime tatil olanağı sağlanmasının bir devlet görevi olduğunu hatırlatmamız gerekiyor. Bu hizmet de elbette yasalarla çalışma alanı belirlenmiş seyahat acentaları eliyle yapılmalı.

– Ekonomimizin ihtiyacı olan dövizi, turizmin kazandıracağı gerçeğini Türk toplumuna anlatmak gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizdik. Yeryüzünde benzeri olmayan zenginlikteki ülkemizin arkeolojik , etnografik değerlerinin , gastronomisinin, dört mevsimi bir arada yaşayan coğrafyasının, gelenek ve göreneklerinin uluslararası turizm arenasında ne kadar kıymetli olduğu hakkında farkındalık yaratılarak halkın bilinçlendirilmesi, orta ve uzun vadeli programlarla turizm seferberliğinin maddi sonuçlarının kazanca çevrilmesi gerekliliğini anlattık. Böylece milli gelirdeki kişi payı artırılacağı için sosyal refah da kendiliğinden oluşacak.

Tarihteki örneklerine bakınız: Turizm, İspanya’yı ayağa kaldırmıştır. Turizm harpten sonra İtalyan ekonomisini ayağa kaldırmıştır, Portekiz’i ayağa kaldırmıştır. Bugün Yunanistan’ın ödeme dengesini ayakta tutan turizmdir.

ÜLKE EKONOMİSİNİN KURTULUŞU TURİZMDE…
Bunun ötesinde turizmin en ağır emekçileri olan seyahat acentalarının sadece yapılan hatalarının cımbızlanarak cezalandırılması gibi bir kontrol anlayışının artık maziye karışması lazım. Kocaman bir bakanlık şemsiyesi altında korunan turizmcilerin yarattıkları katma değerden hak ettikleri payı alma zamanları geldi de geciyor. Acentalara prim ve teşvik uygulaması hemen başlatılmalı , ihracatçı ayrıcalıklarıyla donatılmalıyız. Bunların hepsini yapacağımız gün çok yaklaştı. Ülke ekonomimizin kurtuluşu turizm eliyle ve sosyal devrim de kadın eliyle olacak..

Kaynak: turizmhaberleri.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !