Arjantin’in Mal der Plata Limanı, COVID-19 pandemisinin başından beri deniz aslanlarının istilası altında bulunuyor. İnsanların evlerine çekilmesiyle limana yerleşen deniz aslanları, pandemi sona erince de limanı terk etmedi. İnsanlara zaman zaman kafa attığı belirtilen hayvanları bölgeden uzaklaştırmak için operasyon başlatıldı.
Arjantin kıyıları bir süredir deniz aslanlarının istilası altında bulunuyor. Pandemi döneminde balıkçılık faaliyetlerinin azalmasının ardından deniz aslanları, Arjantin’in batısında yer alan Buenos Aires eyaletindeki Mar del Plata limanına yerleşti. Kent, Atlas Okyanusu kıyısında yer alıyor.
Bölgeye alışan onlarca deniz aslanı, pandemi bitmesine rağmen limanı terk etmedi. Ancak, bölge bu durumdan rahatsız olduğunu söylerken, balıkçılar işlerini yaparken zorlandıklarını açıkladı.
“HAYVANLAR İÇİN DE TEHLİKELİ BİR DURUM”
Konuya ilişkin bölgede açıklama yapan bir balıkçı, “Geniş bir deniz aslanı nüfusu limana yerleşti. Hayvanların arasında çalışmak zor. Ama bu aynı zamanda onlar için de tehlikeli. Kamyonlar ve iş makinaları sürekli limana giriyor” dedi.
Öte yandan, Mar del Plata Üniversitesi ve Arjantin Fauna Derneği’nden uzmanlar, limanı deniz aslanlarından temizlemek için harekete geçti.
Üniversiteden yapılan açıklamada, “Burada yaşayan deniz aslanları 200 kilo ve 1.5 metre ile 2 metre uzunluğundalar. Agresif değiller, insanlar gelip onlara dokunmak istediğinde veya fotoğraflarını çekmek istediğinde ısırmıyorlar. Ancak, kafa atabiliyorlar” denildi.
Kaynak: Deniz Haber – https://www.denizhaber.net/arjantindeki-mar-del-plata-limanini-deniz-aslanlari-istila-etti-haber-109285.htm