13 Mayıs 2014 Salı
– turizmhaberleri.com/ haber merkezi
Başarılı bir fuar sezonunu atlatan Anfaş Fuarcılık yeni dönem fuarların hazırlıklarına hızlı başladı. Başta turizm olmak üzere sektörlerin ihtiyaçlarına ve taleplerine cevap veren fuarların uzun yıllardır gelişerek devam etmesinin yanısıra değişen koşullara ve ihtiyaçlara göre de sürekli kendini yenilemesi ANFAŞ’ı farklı kılan özelliklerinden..
ANFAŞ Fuarcılık bu değerlendirme çerçevesinden bakıldığında Türkiye’nin örnek ve öncü fuarları arasında en üst sıralarda yerini almayı fazlasıyla hak ediyor. Ayrıca çok uzun yıllardır değişmeyen, perde arkasındaki görünmeyen kahramanlar olan deneyimli ekibin başarılı çalışmalarının fuarlara büyük bir dinamizm kattığı gerçeğini de unutmamak gerekiyor.
2015 fuar sezonu hazırlıkları yoğun tempoda sürüyor
21 – 24 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Anfaş Hotel Equipment 26. Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ve 25 – 28 Şubat 2015 tarihleri arasında düzenlenecek Anfaş Food Product 22. Uluslararası Gıda İhtisas Fuarlarında katılımcı firmalar yerlerini almaya başladılar.
2015 YILINDA YÜZDE 15-20 BÜYÜME ÖNGÖRÜYORUZ
Fuarların yüzde 45 inin şimdiden dolduğunu belirten Anfaş Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık; fuar öncesi çalışmalarla ilgili şu açıklamada bulundu:
Geçen sezon çok başarılı fuarlar geçirdik, katılımcı ve ziyaretçilerimizin memnuniyetini fuar esnasında yapmış olduğumuz anketlerle ölçüyoruz. Gıda ve hotel ekipmanları fuarlarımızın uluslararası ziyaretçi oranlarındaki artışları fuarlara ilgiyi daha da arttırdı. Yeni dönem stand görüşmeleri başlar başlamaz her iki fuarımızda aylar öncesinden yüzde 45 oranında doldu. 2015 senesinde geçen seneye oranla yüzde 15 – 20 büyüme sağlayacağını öngörmekteyiz ” dedi.
Fuar öncesi satış – pazarlama ekiplerinin Türkiye yi karış karış gezdiklerini belirten Çalık; “Anadolu da Adana, Ankara, Kayseri, İzmir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, Denizli vb illerde sık sık tanıtım toplantıları gerçekleştiriliyor, katılımcı ve ziyaretçi sektör firmalarıyla fikir alışverişinde bulunuyoruz” şeklinde konuştu.
35.000 er m2 üzerinde alanda düzenlenen Anfaş Fuarları geçen sene Kosova, Almanya, Azerbaycan, İran, Türkmenistan, Irak, Rusya, Hollanda, İngiltere, İtalya, BAE, Kazakistan, Özbekistan ın ağırlıkta olduğu 40 ın üzerinde ülkeden profesyonel ziyaretçi ağırlamıştı.