Açık Dragon Türkiye Şampiyonası 2017 başlıyor

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü ile Milta Bodrum Marina işbirliğinde düzenlenen Açık Dragon Türkiye Şampiyonası 2-5 Kasım tarihleri arasında Bodrum’da yapılacak.

Türkiye Yelken Federasyonu Faaliyet Programı’nda yer alan şampiyonaya beklenen katılım sayısı Dragon sınıfını şimdiden heyecanlandırmış durumda.

BAYK (Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü) tarafından Milta Bodrum Marina desteğinde düzenlenen Açık Dragon Şampiyonası’na ilgi, dolayısıyla katılım sayısı her yıl artarak sürüyor.

Bu yıl 2-5 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek şampiyonaya yurt dışından gelecek yabancılarla birlikte 14 ekibin katılması bekleniyor.

İngiltere’den gelecek yarışçıların, Bodrum’daki bir Dragon ile yer alacağı mücadelede, Bernard Arkas’ın yeni aldığı Dragon da ilk yarışına yelken basacak. Teknede Tolga Yağlı ile Serhat Altay’ın bulunacağı kesin. Üçüncü ekip üyesinin kim olacağı ise henüz bilinmiyor.

YATÇILAR DA DRAGON’A SEVDALANDI

Dragon sınıfına katılımın artmasında, yat sınıfındaki bazı isimlerin de bu yarışlardaki yüksek rekabetin cazibesine kapılmaları büyük etken.

X-35’ini sattıktan sonra yat yarışlarından uzaklaşan Şenkar Öztüzün’ün yanı sıra, yat yarışları ile Dragon yarışlarını birlikte yürütmeye niyetli Cüneyt Büyükuçak ve Bernard Arkas gibi isimler “yeni katılımcılar” arasında dikkat çekiyor.

Kulağımıza gelen bilgilere göre, MAT 1010 Karavida’yı Genco Sindel’e satan Alp Doğuoğlu da Dragon’a geçmeyi düşünüyor. Bu düşüncesinde ne denli ciddi olduğunu önümüzdeki günler gösterecek.

ÖZTÜZÜN, YEDEK DİREKLE YARIŞA GİRECEK

Geçtiğimiz hafta sonunda antrenman sırasında pupa seyirde gelen çok sert bir sağnakta Dragon’unun direği kırılan Şenkar Öztüzün’ün yedek direkle Açık Türkiye Şampiyonası’na katılacağı öğrenildi.

1 Kasım Çarşamba akşamı Marina Yacht Club’da yapılacak açılış kokteyli ile Dragoncular şampiyona öncesi bir araya gelecek.

Dört günde 10 yarışın planlandığı mücadele, 5 Kasım akşamı ödüllerin sahiplerini bulmasıyla sona erecek.

Kaynak: TurkSail

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !