Mersin’e İki Kruvaziyer Gemi Geliyor

TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, Türk turizminin kötü bir olduğu dönemde, Mersin’e 11 Mart ve 16 Nisan 2016 tarihlerinde 2 kruvaziyer gemisi geleceğini, ayrıca Akdeniz çanağındaki tüm odaların üye olduğu Akdeniz’in en büyük turizm forumlarından ‘MEDI TOUR 2016’nın her yıl olduğu gibi Marsilya-Barcelona arasında değil, 5 Mayıs 2016 tarihinde Mersin’de yapılacağını bildirdi.

TÜGİAD Çukurova Şube Başkanı Armağan Öner, turizm sezonu yaklaştıkça sektörde kaygıların da arttığını söyledi. Öner, Mersin’in turizm başta olmak üzere tüm sektörlerde yeni pazar arayışının hızlandırılması gerektiğini ifade etti. Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Armağan Öner, ülkedeki ve bölgedeki ekonomik ve siyasal sorunlardan en fazla etkilenen illerin başında Mersin’in geldiğini hatırlattı. Yaptığı yazılı basın açıklamasında kentin son üç yıldır çok ciddi kayıplar yaşadığına dikkat çeken Başkan Öner, özellikle ekonomik kayıpların telafisinin uzun yıllar alacağını belirtti . Mersin iş dünyasının moral ve motivasyonunu düşürmeden mal ve hizmet üretimini sürdürdüğünün altını çizen Armağan Öner, “Elbette özel sektörün çabası yetmez. Kayıpların telafisi, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel meselelerinin çözümü için daha fazla işbirliği gerekmektedir” dedi.

“Riskli Bölgedeyiz Teşvik Fazla Olmalı”

Bölge işadamları olarak istihdam ve vergiler konusunda hükümetten daha fazla destek beklediklerini kaydeden Armağan Öner, “Özellikle turizm sektörünün buna çok ihtiyacı var” diye konuştu. 321 kilometrelik sahil bandı, bakir alanları, tarihi ve kültürel değerleriyle çok önemli bir potansiyele sahip olan Mersin’in, bugüne kadar bu potansiyeli yeterince değerlendiremediğini anımsatan Öner, “Son üç yılda yaşanan olaylar sektörü çıkmaza sokmuş, bu da hem istihdama hem de kent ekonomisine negatif yansımıştır. Terör saldırıları ve uçak kriziyle birlikte ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de turizm gelirlerinde düşüş yaşanmaya devam etmektedir. Hükümetimizin kısa süre önce sektöre yönelik açıkladığı teşvik paketi yerindeyse de yeterli değildir. Doğu Akdeniz Çanağı’ndaki bölgemiz jeopolitik olarak riskli bir bölge bulunduğu için normal teşvik dışında biraz daha teşviki hak etmektedir. Mersin gibi az tanınan turizm bölgelerine daha fazla teşvik verilmesi, tanıtımı için daha fazla desteklenmesi önemlidir” diye konuştu.

“2016 Yılı’nı da Kaybetmeyelim”

Yaz sezonu yaklaşırken diğer turizm bölgelerinde olduğu gibi Mersin’de de sektör temsilcilerinin endişe içinde olduğunu vurgulayan Öner, şöyle devam etti:

“Bizim beklentimiz turizm ve tarım başta olmak üzere tüm sektörlerde yeni pazar arayışının hızlandırılmasıdır. Geniş düşünülmeli, hızlı hareket edilmeli, Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Arap ülkeleri başta olmak üzere dünyanın her yerinde bölgenin tanıtımı yapılmalı, kreatif pazarlama yollarına gidilmelidir. Sektördeki yatırımlar aksamamalı, mevcut aksaklıklar ortadan kaldırılmalı, projelendirilen yatırımlar biran önce hayata geçirilmelidir. Jeopolitik riskler bu şehri bu denli boğarken, çok daha hızlı hareket etmemiz gerekirken hala halledemediğimiz havaalanı projesi önümüzde aşılması gereken en büyük problem olarak durmaktadır. Başbakan Yardımcımız Lütfü Elvan’ın bu konuda verdiği müjdenin realize edilmesi ve Çukurova Uluslar arası Havalimanı’nın en kısa zamanda devletimiz tarafından yapılması elzemdir. Keza uzun yıllardır bekleyen Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesi de biran evvel sahiplenilmelidir. Turizm Bakanlığı da bölgemize ilişkin yatırım planlarını biran önce onaylamalı, 8 ay kayak yapılabilecek Karboğazı biran önce bölge turizmine açılmalıdır.”kruvaziyer ordu.

“İki Kruvaziyer Gemi Geliyor “

TÜGİAD Şube Başkanı Armağan Öner, kent turizminin ivme kazanması için tüm sorumluluğu sektör temsilcilerine yüklemenin doğru olmadığını da ifade etti. Öner, “Mersin’de geçtiğimiz yıl yarı yarıya düşen ziyaretçi sayısı ve iptal edilen rezervasyonlar, kruvaziyer gemileriyle bir nebze telafi edilebilir. Türk turizminin bu denli kötü bir olduğu dönemde, Mersin’e 11 Mart ve 16 Nisan 2016 tarihlerinde tane kruvaziyer gemisi gelecek. Bu gelişme Valilik, Üniversite, Büyükşehir Belediyesi, Kalkınma Ajansı ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)’nın paydaşı olduğu RİS Mersin Projesi çerçevesinde ortaya çıkan Turizm Platformu’nun çalışmalarının meyvesidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi ayrıca Denizkızı A.Ş.’yi kurarak turizme verdiği önemi çok net bir şekilde göstermiştir. Keza Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar da kentimiz turizminin gelişmesi için hem kurumlarla işbirliği yaparak hem de kişisel çabalarıyla yoğun gayret göstermektedir. Sayın Olcar’ın bu gayretleri sonucu Akdeniz çanağındaki tüm odaların üye olduğu Akdeniz’in en büyük turizm forumlarından ‘MEDI TOUR 2016, her yıl olduğu gibi Marsilya-Barcelona arasında değil, 5 Mayıs 2016 tarihinde Mersin’de yapılacaktır. Bu gelişme bizleri son derece gururlandırmakta, kentin turizm geleceği adına umutlandırmaktadır. Yine sektör temsilcilerimiz dünya kruvaziyer sektörünün en büyük buluşmalarından olan ABD’deki Miami Kruvaziyer Fuarı ile dünyanın en büyük turizm fuarlarından Uluslararası Turizm Borsası-Berlin (ITB Berlin) Fuarı’nda kentimiz turizmini en etkin şekilde tanıtmaktadır. Sektör temsilcileri şehrimiz için canla başla çalışırken, bu çalışmaların devamlılığının sağlanması konusunda her kurum elini taşın altına koymalıdır. TÜGİAD Çukurova Şubesi bütün çalışmaların içindedir, tam destek vermektedir.”

Kaynak: 7DENİZ

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !