ERCİYES, KIŞ SPORLARI DESTİNASYONU OLMA YOLUNDA

Kayseri’nin Erciyes Kış Sporları Merkezi, uluslar arası etkinliklere vce sahipliği yapmaya devam ediyor.

Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen ‘FIS Snowboard PGS Dünya Kupası’nın final etabı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Erciyes A.Ş.’nin destekleriyle, 27 Şubat 2016 Cumartesi günü Erciyes Develi Kapı’da gerçekleşecek.

Konuyla ilgili bilgi vermek üzere İstanbul Ortaköy’deki Radisson Blue Otel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, “Gelecek yıllarda da bu tarz spor aktivitelerine ev sahipliği yapmak ve etkinliklerde yarışacak Türk sporcularla şampiyonluk yaşamak istiyoruz” dedi. Böyle bir sportif faaliyete ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise, “Bu yarış kentimizin ulusal ve uluslararası tanıtımına büyük katkı sağlayacağı gibi ekonomik açıdan da kentimiz açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Toplantıda konuşan Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı da her geçen gün yurt içi ve yurt dışından gelen taleplerin arttığını belirterek “Erciyes, Kayseri’nin göz bebeğidir. Erciyes dağını dünyanın en büyük kayak merkezlerinden birisi ve hatta kış turizminin vazgeçilmez markalarından biri yapmayı hedefliyoruz. Bu tip organizasyonlar da çok önemli. Şehre ekonomik katkılarının yanı sıra kültürel olarak da büyük katkısı oluyor. İlk kez Erciyes’te bir dünya kupası gerçekleşecek ve bunun altından başarıyla kalkacağımızdan eminim” dedi.

Kaynak: Turizm Gazetesi

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !