12 Mayıs 2015 Salı
– Kaptanlar Toplantısı nın ardından başlayan şampiyona 16 Mayıs tarihinde kupa ve ödül töreni ile sona erecek.
Şampiyonada yarışacak tenis kulüplerinin isimleri ise şöyle:
Ankara Tenis Kulübü (ATK), Ataşehir Tenis Spor Kulübü, Adana Tenis Dağ Ve Su Sporları Kulübü Derneği (ATDSK), Antalya Tenis İhtisas Klübü (ATİK), Bahçeşehir Tenis Spor Kulübü, Bodrum Golf Tenis Kulübü, Bursa DSİ, Büyükkulüp, Club Sporium, CNC Tenis Akademisi, Dalyan Club, Gaziantep Tenis İhtisas Kulübü, Göcek Tenis Kulübü, Hillside City Club-Etiler, İzmit Tenis Kulübü (İTK), Kemer Golf Country Club, Kültür Park Tenis Kulübü, Lefkoşa Tenis Kulübü, Levent Tenis Kulübü, Manavgat Tenis Ihtisas Kulübü (MATİK), Mersin Tenis İhtisas Kulübü (METİK), Miltaş Spor Külübü, Sakarya Su Sporları Tenis ve Kayak Kulubü (STK), Taçspor Kulübü, Tenis, Eskrim, Dağcılık Spor Kulübü (TED), Vakıf Tenis Kulübü, Yeşilyurt Spor Kulubü (YSK) ve Yüce Spor Kulübü olmak üzere 28 kulüpten 43 ü bayan 64 ü erkek olmak üzere ve 178 bayan, 384 erkek olmak üzere toplam 562 sporcu, takımlarının şampiyonluğu için raket sallayacaklar.
Şampiyonada TTF Süpervizör Ömer Levent Eralp ve TTF Başhakemi Erkan Çağlayan ve 18 hakem görev yapıyor.
Bayanlar; 30+, 40+, 45+ (ilk kez), 50+; erkekler ise; 35+ (40+ ile birleştirildi), 45+, 50+, 55+, 60+, 65+, 70+ kategorilerinde Türkiye şampiyonluğu için yarışacaklar. Manavgatlı tenisçiler; şampiyonada bayanlarda 30+ da 6 ve erkeklerde 35+ ve 45+ da 11 olmak üzere toplam 17 sporcu ile mücadele edecek. Manavgat Gençlik Merkezi Tenis Antrenörü Fatih Soyalp ise 60+ erkeklerde İstanbul Levent takımında yer alıyor.
TTF Başhakemi Erkan Çağlayan, bu yıl sporcu sayısında yüzde 15 artış olduğunu ve katılımcı sporcuların aileleri ile birlikte yaklaşık 800 kişilik bir ekiple turnuvaya katılımın olduğunu ifade etti. Çağlayan, erkekler takımlarda önceki yıllarda olduğu gibi 3 tekler ve 2 çiftler maçları bayanlarda ise 2 tek ve 1 çiftler maçlarının oynanacağını belirterek şu açıklamada bulundu:
“Her gün sabah 9.30-17.00 saatlerinde 46 kortta 260 olmak üzere şampiyona boyunca 1156 maç oynanacak. Böylesine büyük bir organizasyonun ülkemizde başka bir yerde oynanmasına olanak yoktu ve bu nedenle Ali Bey Club Manavgat tesisleri yönetici ve çalışanlarına böylesine kortları hizmete sundukları için çok teşekkür ederiz. Bu şampiyona sadece bir yarışma olarak düşünülmemeli, çünkü Türkiye deki bütün senyör sporcuların bir arada toplandığı ve bayram şenliğinde geçen bir organizasyondur. Amacımız tecrübeli hakemlerimizle eğlenceli ve düzgün maçlar yaptırabilmektir. Tüm kulüplerimize sporcularımıza centilmence ve başarıyla dolu bir hafta diliyorum. Turnuvamız 16 Mayıs 2015 Cumartesi günü düzenlenecek kupa ve madalya töreni ile sona erecek. ” diye konuştu.
Şampiyonada takımları adına mücadele edecek ünlüler:
-Ümit Davala (Eski futbolcu): 35+ erkekler-YEŞİLYURT
-Mirza Erkan Naibi ve Gökhan Dönmez (TFF Yön. Krl Üyeleri): 35+ erkekler-TAÇSPOR
-Erhan Oral (Eski Milli Takım Antrenörü): 35+ erkekler-TED
-Filiz Taşbaş (sanatçı): 45+ bayanlar-HILLSIDE
-Behzat Gerçeker (sanatçı) ve Vedat Başaran (ünlü aşçı): 45+ erkek-TED
-Ferhat Göçer (sanatçı): 45+ erkek-LEVENT
-Ayşe Ayda Uluç (eski TTF Başkanı): 50+ bayan-BÜYÜKKULÜP
-Engin Kratzer (Eski Milli Takım Antrenörü-Gazeteci): 50+ erkek-TED
-Mehmet Ömer Arif Aras (Finansbank CEO su): 60+erkek-TED
-Nejat Müldür (Emekli Paşa) ve Erol Aksoy (Eski medya ve banka sahibi-iş adamı): 65+ erkek-TED
Kaynak: turizmhaberleri.com