INTERNET MEDYASİ SARİ BASİN KARTİ ALABİLMELİ

08 Ocak 2015 Perşembe

– Tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nü kutlayan Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Başkanı Barış Aydın, “Her meslek grubunun imrenerek baktığı sarı basın kartı, gazetecinin sadece kimliği değil, aynı zamanda gururudur. Dijital medya hızla gelişirken, bu alanda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın da sarı basın kartı alma çabasını destekliyoruz ” dedi.

Geçtiğimiz yıl içerisinde 66 gazetecinin hayatını kaybettiğini ve 119 gazetecinin de kaçırıldığını anımsatan Aydın; yaşanan olaylar nedeniyle gazetecilik mesleğinin dünyanın en tehlikeli meslekleri arasına girdiğini vurguladı. Aydın, “İnsanların haber alması ve düzenli bilgi akışı için basının özgürce çalışacağı ortamların olması son derece önemlidir. Bu önemli görevi yerine getirmek için koşuşturan gazetecilerin halkı bilinçlendirmek için verdiği mücadele her türlü takdirin üzerindedir ” dedi.

Sadece kart değil, aynı zamanda prestij
Türk basınının geçmişten bugüne önemli gelişme gösterdiğini, yazılı ve görsel boyutunun yanında dijital ortamda da görevini fedakarca yerine getiren basın mensuplarının etkinliğini her geçen gün arttırdığına dikkati çeken Aydın, her meslek grubunun imrenerek baktığı sarı basın kartının basın mensuplarına prestij ve ayrıcalık getirdiğini bildirdi.

Aydın, klasik medya kuruluşlarının yanı sıra dijital medya mensuplarının da uzun zamandır sarı basın kartı alabilme müjdesini beklediğini kaydederek, şunları söyledi:

“Çalışma koşulları ve mesai anlayışı olarak tam bir gazetecilik yapan dijital medya emekçilerinin, diğer gazetecilerde var olan haklara sahip olmasının zamanı geldi. Dijital medya çalışanları için başta sarı basın kartı olmak üzere tüm düzenlemelerin acilen yapılması gerekmekte. Sarı basın kartı gazetecinin sadece kimliği değil aynı zamanda gururudur. Bu nedenle, internet üzerinden yayın yapan medya mensuplarının da bu prestije sahip olabilmeleri şart. Dijital medya hızla gelişirken, bu alanda çalışan gazeteci arkadaşlarımızın da sarı basın kartı alma çabasını destekliyoruz. Umarız yeni yıl dijital medya mensuplarının hayallerine ulaştığı ve internet medyasında da sarı basın kartlı gazeteci döneminin başladığı yıl olur. ”

turizmhaberleri.com notu: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde sarı basın kartını gündeme getirdiği için 11 yıldır kesintisiz yayın yapan kültür ve turizm temalı internet basını olarak ASİAD Başkanı Barış Aydın’a teşekkür ediyoruz. Bu açıklamanın Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği TUYED ve Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği ATURJET’e faydalı işlere imza atmak adına örnek olacağını umuyoruz.

Kaynak: turizmhaberleri.com

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !