13 Ağustos 2014 Çarşamba
– turizmhaberleri.com/ haber Merkezi
Kültür turizminin gelişiminde aktif ve öncü rol üstelenen Fest Travel; 30.ncu yılını 30 etkinlikle kutluyor. Turizmhaberleri.com ekibi olarak etkinliklerle ilgili detayları paylaşmaya devam ediyoruz.
Fest Travel’ın 30 yıl Şöleni etkinlik programını takip etmek isteyenler henüz geç kalmış değil.. Etkinlikler Ağustos ayı süresince devam edecek.
link: www.turizmhaberleri.com/haberayrinti.asp?ID=28039
2.GÜN ETKİNLİK NOTLARI:
FEST Travel 30. Yıl Şöleni 2. günü kapsamında 4 etkinlik gerçekleştirildi.
İlki Sanat Tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz tarafından gerçekleştirilen “Sarayburnu-Ahırkapı ” gezisiydi. Hayri Fehmi Yılmaz gezginlere, hem yük taşımacılığında, hem eğlence mekanı olarak kullanımında tarihten bugüne Sarayburnu – Ahırkapı nın değişen ve aynı kalan yüzünü tanıttı.
Günün 2. etkinliği ise; Çiçek Akçıl tarafından gerçekleştirilen “İstanbul da Mevlevilik ve Mevlevihaneler ” sunumu oldu. Çiçek Akçıl katılımcılara; edep ve kural sistemini çoğulcu ve eşitlikçi bir zeminden alan Mevleviliği ve en önemli ritüeli olan sema ayininde dönerek “aşk ” ı arayan semazenleri anlattı.
Şölen in 3. etkinliği “Anadolu nun Hiç Gezilmeyenlerine Yolculuk ” sunumuydu. Sunumu gerçekleştiren usta fotoğrafçı Bünyad Dinç, katılımcılara Türkiye nin hiç gezilmeyen yerlerine keşif gezileri konusunda bilgi verdi.
2. gün Şölen kapanışı Faruk Pekin tarafından gerçekleştirilen “Budizm ” sunumu oldu. Faruk Pekin, “Buda, Darma, Sangha. Yüz milyonlarca insanın inancı Budizm in dünü, bugünü, geleceği konularında katılımcıları bilgilendirdi.
3. GÜN NOTLARI….
FEST Travel 30. Yıl Şöleni 3. gününde ise ilk etkinlik; “Tarihi Yarımada ” gezisi oldu. Yıldırım Büktel gezginlere; nice tarihi eserin yer aldığı Tarihi Yarımada da, geçmişin izini günümüzde sürmek isteyenler için eşsiz bir kültür ve eğlence mekanı olan Sultanahmet Meydanı nı ve çevresindeki eserleri anlattı.
Şölen in 2.etkinliği Doç. Dr. Necmi Aksoy tarafından yapılan “Dendroloji – Ağaç Bilimi ” sunumu oldu. Necmi Aksoy; Eski Türklerde ve Osmanlı da ağaç kültü ve kültürü, ağaçlar nasıl tanınır? Ağaç ve çalı nedir? Ağaç ve çalıların tanınmasındaki dış morfolojik özellikler (habitat, kabuk, sürgün, tomurcuk, çiçek, kozalak, meyve, tohum vb.) nelerdir? gibi konularda katılımcılara bilgi verdi.
Şölen in 3.etkinliği; “Afrika da Safari ” sunumuydu. Ozan Can Bahçe katılımcılara; insanlığın doğuş yeri Kara Kıta nın doğudaki kalbi, büyük Rift Vadisi ile siyah gergedanların, flamingoların cenneti Nakuru’su ve rengarenk, ilgi çekici yaşamları ile Maasai’lerin yurdu, vahşi kedilerin krallığı “benekli” Mara’si ile Kenya yı, akasya ağaçlarıyla bezeli, Büyük Göç ün başrol oyuncusu, “uçsuz bucaksız” Serengeti’si ve dünyanın en büyük bozulmamış kalderası Ngorongoro’su ile Tanzanya yı ve köle ve baharat ticaretinin merkezi, Freddie Mercury’nin doğum yeri Zanzibar ı anlattı.
Şölen in son etkinliği Nedime Dicle tarafından yapılan “Peru – Bolivya ” sunumu oldu. Katılımcılar Nedime Dicle ile sadece eşsiz bir doğa değil, aynı zamanda yüzyıllardır ayakta kalabilmiş bir yerli kültürünü daha yakından tanıma fırsatı buldular.
Kaynak: turizmhaberleri.com