Kemer’de sualtı ve dalış turizmi

Kemer’in en önemli güzelliklerinden birisini de akvaryumu andıran denizi ve sualtı güzellikleri oluşturuyor. Bünyesinde çeşitli dalış alternatiflerini bulunduran Kemer, su altı güzelliği ve dalış merkezleri ile de meraklıları kendisine çekmeyi başarıyor.

Bölgede 50’ye yakın dalış okulu bulunuyor. Kemer kıyılarında çok çeşitli balık türlerine rastlanırken, özellikle Ağustos ve eylül aylarında, orkinos sürüleriyle karşılaşıldığı gibi yunus ve fok balığına da rastlanabiliyor. Ayrıca Caretta Carettalar da Kemer’in bir başka misafirleri..Yine bu sular makro ve gece fotoğrafçılığı için harika bir görüntü veriyor. Her yıl binlerce dalış meraklısı Kemer’ gelirken bu güzellikleri yerinde görme fırsatı yakalıyorlar.

Dünyada 100 dalış bölgesinden birisi olarak gösterilen ve 1.Dünya Savaşı sırasında batırılan Paris 2 savaş gemisi enkazı Kemer Marinası açıklarında 33.mt. derinlikte bulunuyor. Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul komutasındaki Topçu Bataryası tarafından 13 Aralık 1917 tarihinde batırılan Paris 2 gemisinin boyu 50 mt. Eni 8 mt. Ve ağırlığı 551 groston. Gemi 6 adet uçaksavar topuna ve 2 torpil kovanına sahipti. Paris 2 batığı 1995 yılında keşfedildikten sonra, dalgıçların ve su altı fotoğrafçılarının ilgi odağı haline geldi.

Tekirova’da bulunan ve dünyanın dört bir yanından gelen dalış meraklıların dalış noktası olan Üç adalar bölgesi de ilgi çekmeye devam ediyor. Dalış bölgelerine en fazla 30 dakika süren tekne yolculuğu ile ulaşılan Üç Adalar, dokuz adet resifin ve iki adet su altı mağarasının bulunduğu oldukça geniş bir dalış bölgesi olarak göze çarpıyor. Su altındaki resiflerin yüzeyleri çeşitli deniz bitkileri ile kaplı kayalardan oluşurken, en büyük resiflerden birisi ise adını dik iki kayanın tıpkı bir kanyon gibi geçit vermesinden alan Kanyon resifi.

Halil Öncü

Kaynak Turizmcinin Gazetesi

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !