TEMA Vakfı Lüleburgaz Yeni Mahalle Sorumluluğu okullarda Orman Haftasını kutluyor.

Lüleburgaz Şaban Öğunç İlkokulu’nda “Toprak Dersem Çık” diyerek 1. ve 2. sınıf öğrencilerine
Orman Haftası dolayısıyla “Toprak” ve “Su” hakkında farkındalık sunumu gercekleştirdi.

Türkiye Çöl Olmasın mesajı veren öğrenciler ilgiyle dinlediler. Okul ve sınıflar tertemizdi. Ekolojik okur yazar öğrenciler yetiştirmek için doğa eğitimleri vermeye devam ediyor.

Toprak, arazi yapısı ve bitki örtüsü ile birlikte üzerine düşen yağmurun bünyeye alımından ve dağıtımından sorumludur. Tüm yaşam için tatlı su varlığını geliştirip, korurken, yüzey suyunun toprağın derinliklerine sızmasını sağlayarak yaşam alanlarını sel ve taşkınlara karşı korur.

İyileştirilmiş toprak ve su yönetimi, arazinin kuraklık, sel ve kum/toz fırtınaları gibi aşırı iklim olaylarına dayanma kapasitesini artırıyor. Atmosferdeki karbonu tutarak bir karbon yutucu görevi gören sağlıklı topraklar, hem iklim değişikliğine uyum sağlamaya hem de azaltım çabalarına katkıda bulunuyor.

Toprak, atmosfer ile taş küreyi (litosfer), tatlı su ile tuzlu su alanlarını (hidrosfer) birbirinden ayıran bir ara katman olup, birçok bitki ve hayvan için yaşam alanı sunan biyosferin (canlı küre) bir parçası, gezegenimizin yaşayan, nefes alan derisidir.

Çocukların, sadece iklim değişikliği değil; kuraklık, biyolojik çeşitlik kaybı, atıkların yarattığı kirlilik gibi farklı ekolojik krizlere karşı da farkındalık kazanmalarını hedefleyen portalda, dünyadan ve Türkiye’den iklim değişikliği ve doğa eğitimi konusunda uzman isimlerin görüşlerine yer veriliyor. Bu görüşlerin öğretmenlere “çocukların doğa ile ilişkisi, doğa eğitimi, iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik” gibi konularda rehberlik etmesi amaçlanıyor.

Okul Müdürü Güray Beyhan
1A Melike A. Kızılay
1B Esat Yıldırım
1C Gözde Sözbir
1D Hatice Keleş
2A Duygu Sınav
2B Uğur Ay
2C Esin Vardar
2D Leyla Yıldırım ‘a teşekkürler.

Doğa Kahramanları çoğalıyor 💦🌤♻


Sibel Kocaman
#umutyeşertiyoruz
TEMA Vakfı

Bizi Sosyal Medyada Takip Edin !