Rüzgar geliş yönünde dönüldüğünde (Rüzgar tam yüze gelecek şekilde) alçak basınç merkezi sağ tarafta ve gözlemcinin biraz gerisindedir. (Bu şartlar altında yüksek basınç sol tarafta ve gözlemcinin biraz önünde doğrudur)
2) Güney yarım kürede;
Rüzgar geliş yönüne dönüldüğünde alçak basınç merkezi sol tarafta ve biraz geridedir. (Bu şartlar altında altında yüksek basınç merkezi sağ tarafta ve gözlemcinin biraz önündedir)
Rüzgar yönünün değişmesi olayı, genel olarak basıç dağılımına ve yerel basınç sistemine bağlıdır. Rüzgar yönleri de doğrudan izobarlarındurumuna bağlıdır. İzobarlarda meydana gelen değişlikler rüzgar yönünün değişmesine neden olur. Genel kural olarak rüzgarlar izobarlara paralele yakın olarak eser.
Küzey yarımkürede sıcak ve soğuk cephe geçişlerinde rüzgarlar ‘’SAĞA’’ (clock wise-Veering) doğru yön değiştirirler. Bu önceki bölümde de açıklandığı gibi Güney Yarımküre’de ‘’SOLA’’ (Counter clockwise veya Backing) doğrudur.
Gözlemci cephesel dalganın kutup tarafında ise Kuzey yarımkürede saat yönüaksi yönünde (Backing), Güney YArımkürede saat yönü doğrultusunda bir rüzgar yön değişim çizgisi izleyecektir.
Genel olarak yüksek basınç alanlarında (antisoklon) izobarlar birbirinden uzak, alçak basınç alanlarında (siklon) birbirine yakındır. Sık izobarlarda rüzgar şiddeti fazladır.